Δελτίο τύπου Ινστιτούτου GALILEO GALILEI
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Ινστιτούτο μας τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά έχει την τιμή και τη χαρά να συνεργαστεί ως επίσημο εξεταστικό κέντρο του διπλώματος SIELE στην Ελλάδα με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Ισπανίας, το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα και το Πανεπιστήμιο της Μπουένος Άιρες.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι στο κέντρο μας μια φορά τον μήνα θα διεξάγονται οι εξετάσεις του SIELE GLOBAL.
Το Νοέμβριο σκοπεύουμε να κάνουμε ένα μικρό σεμινάριο ενημέρωσης του καινούριου διπλώματος SIELE.
Το SIELE είναι ένας Διεθνής Οργανισμός Αξιολόγησης της Ισπανικής Γλώσσας. Δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα και το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες.

Τι είναι το SIELE;

To SIELE είναι ο Διεθνής Οργανισμός Αξιολόγησης της Ισπανικής Γλώσσας.
Είναι το πιο ολοκληρωμένο, έγκυρο, πολύπλευρο και ευέλικτο σύστημα, για να αξιολογηθεί και να πιστοποιηθεί η γλωσσική κατάρτιση και επάρκεια στα Ισπανικά. Επιπλέον, το SIELE πιστοποιεί την επάρκεια της Ισπανικής γλώσσας μέσω 4 δοκιμασιών: Κατανόηση του Γραπτού Λόγου, Κατανόηση του Προφορικού Λόγου, Παραγωγή γραπτού λόγου και αλληλεπίδραση και Παραγωγή προφορικού λόγου και αλληλεπίδραση υπό την αιγίδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR).

Το SIELE σε 3 βήματα:

  1. Είναι το πρώτο ψηφιακό δίπλωμα με διεθνή αναγνώριση που πιστοποιεί την επάρκεια στα Ισπανικά από μία perspectiva panhispánica , η οποία ενισχύει την εγκυρότητα του διπλώματος σε διεθνές επίπεδο και αναδεικνύει τον πλούτο μίας γλώσσας τόσο ζωντανής και πολυσχιδούς, όπως είναι τα Ισπανικά.
  2. Τέσσερα από τα πιο έγκυρα ακαδημαϊκά και πολιτιστικά ιδρύματα διασφαλίζουν την αξιοπιστία του SIELE: το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού, το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα και το Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες.
  3. Η διαχείριση, η βαθμολόγηση και η διεξαγωγή των εξετάσεων πραγματοποιούνται με τεχνολογικά μέσα, το οποίο σημαίνει ευκολία, ταχύτητα και άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στην ιστοσελίδα του siele.org οι υποψήφιοι επιλέγουν το δίπλωμα (modalidad) και την ημερομηνία των εξετάσεων και θα αποκτήσουν την πιστοποίηση μέσω της ιστοσελίδας του SIELE το αργότερο μετά από τρεις εβδομάδες.

Τι προσφέρει το SIELE;

Το SIELE προσφέρει πιστοποίηση - κλειδί για την επαγγελματική και εκπαιδευτική σταδιοδρομία, γρήγορη διεθνή αναγνώριση: τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διάστημα τριών εβδομάδων το αργότερο, καθώς και εγγραφή, η οποία είναι γρήγορη και απλή. Τέλος, το SIELE προσφέρει Αξία.

Το SIELE GLOBAL είναι η πιο ολοκληρωμένη εξέταση για την πιστοποίηση της γνώσης των Ισπανικών.

Είναι το πρώτο διαβαθμισμένο τεστ που δίνει την ευκαιρία στους εξεταζόμενους να αποκτήσουν το δίπλωμα SIELE. Το συγκεκριμένο τεστ αποτελείται από μια κλίμακα βαθμολόγησης που εκτείνεται από το 0 έως το 1000 και το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος σε καθεμία από τις 4 δοκιμασίες:

1. Κατανόηση γραπτού λόγου:
5 δραστηριότητες των 38 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής συνολικά
Διάρκεια: 60 λεπτά
Αυτόματη αξιολόγηση
Μέγιστη βαθμολογία: 250 βαθμοί

2. Κατανόηση προφορικού λόγου:
6 δραστηριότητες των 38 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής συνολικά
Διάρκεια: 55 λεπτά
Αυτόματη αξιολόγηση
Μέγιστη βαθμολογία: 250 βαθμοί

3. Παραγωγή γραπτού λόγου και αλληλεπίδραση:
Παραγωγή 2 κειμένων
Διάρκεια: 50 λεπτά
Διόρθωση από τους ειδικούς διορθωτές του SIELE
Μέγιστη βαθμολογία: 250 βαθμοί

4. Παραγωγή προφορικού λόγου και αλληλεπίδραση:
5 δραστηριότητες σε ερωτήσεις που εκφωνούνται και οι απαντήσεις ηχογραφούνται
Διάρκεια: 15 λεπτά
Διόρθωση από τους ειδικούς διορθωτές του SIELE
Μέγιστη βαθμολογία: 250 βαθμοί

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ινστιτούτο μας.
http://www.galileogalilei.gr/
https://www.facebook.com/istitutogalileogalilei/
https://siele.org/

Ημερομηνίες εξετάσεων του SIELE Global
15 de octubre de 2016
5 de noviembre de 2016
3 de diciembre de 2016
14 de enero de 2017
11 de febrero de 2017
11 de marzo de 2017
8 de abril de 2017
6 de mayo de 2017
24 de junio de 2017
22 de julio de 2017