Υποτροφίες ξένων γλωσσών για παιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών στην Κέρκυρα και στη Λεύκαδα

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Οργανισμός:

Δίχως διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, τα παιδιά πολύτεκνων ή τρίτεκνων και γενικά των ευπαθών ομάδων της Κέρκυρας, θα λάβουν κατά το τρέχον έτος, ίσες ευκαιρίες και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» του Οργανισμού μας, ζει εδώ και τρία χρόνια. Πανελλαδικά η δράση αυτή διακρίνεται για τη δυνατότητα που δίνει σε μαθητές από φτωχές οικογένειες να σπουδάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως μια νησίδα ποιότητας βραβεύτηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι υπερβολή αν πούμε πως αποτελεί την απόλυτη κοινωνική παροχή αυτή τη στιγμή στο χώρο της εκπαίδευσης. Μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, υπό τη σκέπη της Equal Society, προσφέρουν δωρεάν σπουδές σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο σε νέους και νέες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία.

Ο Οργανισμός επέκτεινε το πρόγραμμα και στις ξένες γλώσσες. Για πρώτη χρονιά στην Κέρκυρα και στη Λευκάδπαιδιά οικονομικά ευάλωτων οικογενειών έχουν την ευκαιρία της δωρεάν εκμάθησης ξένων γλωσσών. Σε συνεργασία με τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια του τόπου μας, τα οικονομικά εμπόδια στην εκπαίδευση των παιδιών «γκρεμίζονται». Έχουν τη δυνατότητα να μάθουν μια ξένη γλώσσα (αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ισπανικής και ιταλικής) χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός και παράλληλα να λάβουν μια δεξιότητα απαραίτητη για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Όσες οικογένειες ενδιαφέρονται να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμά καλούνται να προσκομίσουν στα γραφεία του Οργανισμού, ταυτότητα γονέα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκκαθαριστικό εφορίας, κάρτα ανεργίας του γονέα / γονέων σε ισχύ (εφόσον υπάρχει), πολυτεκνική κάρτα (εφόσον υπάρχει) και πιστοποιητικό εντοπιότητας.

Κέρκυρα

Οι αιτήσεις γίνονται στα γραφεία της Equal Society στην οδό Γεωργίου Θεοτόκη 61 (Σαρόκο), στον 4ο όροφο από την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 26610-21203.

Λευκάδα

Οι αιτήσεις γίνονται στα γραφεία της Equal Society στην κεντρική πλατεία Λευκάδας, τηλέφωνο επικοινωνίας 26450-22578 μέχρι την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρες 10 π.μ. έως 2 μ.μ.

H Equal Society ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους τα συνεργαζόμενα φροντιστήρια στο πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» και τα συγχαίρει για την κοινωνική τους προσφορά και το έντονο αίσθημα ευθύνης που διαθέτουν.

via