Προσοχή: Τα δωρεάν μαθήματα δεν ισχύουν πια. Ήταν μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας για τα έτη 2013-2014.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα ξεκίνησε πρόγραμμα εκμάθησης ισπανικών (καστιλιάνικα), για την ελληνική καθώς και την διεθνή κοινότητα που κατοικούν στην Ελληνική Δημοκρατία.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην διάδοση των παραδόσεων και των βασικών αξιών του λαού της Βενεζουέλας, στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της χώρας αλλά και της ανθρωπιστικής της πλευράς και στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών για την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Βενεζουέλας.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης της Ισπανικής Γλώσσας που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων, ασκήσεις γραμματικής, προβολή βίντεο και ταινιών και τραγούδια παρέχει στους συμμετέχοντες, δωρεάν, την ευκαιρία να μάθουν την Ισπανική Γλώσσα και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους γύρω από τον Πολιτισμό της Βενεζουέλας.

Τα μαθήματα θα λαμβάνουν χώρα στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, κάθε Τετάρτη και θα διαρκούν δύο ακαδημαϊκές ώρες, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη της γλώσσας και της Βενεζουελάνικης ταυτότητας.

Πρεσβεία Βενεζουέλας: Οδός Παπαδιαμάντη 15, Παλαιό Ψυχικό, Αθήνα