Το Διδασκαλείο Ισπανικών «Δέσποινα Τρ. Ματσαρίδου» και οι μαθητές του κέρδισαν την 1η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό!!!

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού στα πλαίσια του 3ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ισπανικής Γλώσσας (ΙΙΙ Congreso Internacional del Español "Ele Global").

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχε και το Διδασκαλείο Ισπανικών «Δέσποινα Τρ. Ματσαρίδου» με την εργασία «Καστίλλη και Λεόν» και κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως! Δυο μήνες σκληρής δουλειάς από όλους προκειμένου να αποδειχθεί πως η προσέγγιση της κουλτούρας σε συνδυασμό με τη ξένη γλώσσα που κάποιος μαθαίνει είναι όχι μόνο συνιστώμενα αλλά πλέον απαραίτητα! Η τάξη μετατρέπεται σε ένα παράθυρο στον κόσμο και η διαδικασία της εκμάθησης της γλώσσας σε ένα μεγάλο ταξίδι!

«Το δικό μας «ταξίδι» στην περιφέρεια της Καστίλλης και Λεόν κράτησε ένα μήνα για τον κάθε συμμετέχοντα. Έπρεπε ο κάθε ένας να φτιάξει το πρόγραμμα του μήνα που είχε κληρωθεί να «ταξιδέψει», σύμφωνα με τα δικά του ενδιαφέροντα.

Περιπλανώμενοι, λοιπόν, καταφέραμε να ανακαλύψουμε γωνιές μοναδικές και δραστηριότητες πολύ ενδιαφέρουσες! Με αυτόν, λοιπόν, τον τουριστικό οδηγό που έφερε την προσωπική μας σφραγίδα διαγωνιστήκαμε στην κατηγορία του «Καθηγητή - Πρέσβη των ισπανικών» και καταφέραμε να διακριθούμε!»

Η εργασία αυτή θα παρουσιαστεί στα πλαίσια ενός Συνεδρίου Διδακτικής των Ισπανικών ως Ξένη Γλώσσα στις 14 Ιουνίου στη Λευκωσία.

Αντιπροσωπεία των μαθητών που συμμετείχαν μαζί με την καθηγήτρια, κ. Δέσποινα Ματσαρίδου, θα ταξιδέψει τέλη Ιουνίου στην Ισπανία, στην πόλη της Σαλαμάνκα, προκειμένου να παρουσιάσει την εργασία στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Ισπανικών και να παραστεί στην απονομή των βραβείων.

Η στιγμή πολύ ιδιαίτερη για όλους εξαιτίας κυρίως της πόλης στην οποία διεξάγεται το συνέδριο φέτος και θα γίνει η απονομή: η πόλη της Σαλαμάνκα ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των συμμετεχόντων μιας και πρόκειται για μία πολύ ιστορική πόλη και εκεί βρίσκεται μεταξύ άλλων το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης; για την καθηγήτρια στιγμή πολύ σημαντική αφού σε αυτό το πανεπιστήμιο φοίτησε και απέκτησε το μάστερ στη διδασκαλία των ισπανικών ως ξένη γλώσσα και του οποίου υποψήφια διδάκτωρ είναι.

Πολλά μπράβο στους συμμετέχοντες: Άγγελος Γκατζάς, Ανατολή Παραστατίδου-Ματσαρίδου, Κλεοπάτρα Κοκκινοπλίτη, Γεωργία Βουλγάρογλου, Δέσποινα Χατζηγρηγοριάδου, Βασιλική Παπαδημητρίου, Μαρία Ψαροδήμου, Ιωάννης Κουσκουρίδης, Ελένη Κορόκα-Θεοχαροπούλου, Κρίστυ Λεουσίδου, Μαρία Απιδοπούλου, Ασημώ Τσιγγά-Μουράτογλου, Τζίνα Μπατζόγλου-Τσιώλη, Αναστασία Κακουλίδου.