Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α κου Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στην ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΤ' Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κας Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, βάσει του εγγράφου του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με αρ. ΤΕΚ-50/16-01-2013, η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών έχει ήδη εισηγηθεί, για τους απόφοιτους του προγράμματος σπουδών Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός, τη δημιουργία ειδικού προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Επιπλέον, οι Θεματικές Ενότητες Παιδαγωγικής και Διδακτικής Κατάρτισης του ως άνω ειδικού προγράμματος θα ενταχθούν και στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, προκειμένου για την απόκτηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας των φοιτητών.

Eξακολουθούν να εφαρμόζονται για τη μεταβατική περίοδο και για τους δύο επόμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ οι ισχύουσες διατάξεις περί παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, ήτοι τα πτυχία Καθηγητικών Σχολών.

Καθηγητικές Σχολές, σύμφωνα με τις διατάξεις για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών από το έτος 2004 και εφεξής, νοούνται τα πανεπιστημιακά τμήματα, των οποίων οι πτυχιούχοι διορίζονται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 40 Ισπανικής Γλώσσας.

Αναφορικά με την αναγνώριση της παιδαγωγικής επάρκειας στους πτυχιούχους του προγράμματος σπουδών Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου καθώς και στους πτυχιούχους του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός και της Διδακτικής της ως Ξένης και δεδομένου ότι οι απόφοιτοι των εν λόγω Τμημάτων εντάσσονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό του κλάδου ΠΕ 40-Ισπανικής Γλώσσας, θα ισχύσουν και για αυτούς τα προαναφερθέντα.

Δείτε ή κατεβάστε την απάντηση εδώ:

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7935183.pdf


Απόσπασμα της ανωτέρω απάντησης περιέχεται και στην απάντηση του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α κου Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σε παλαιότερο Υπόμνημα του Συλλόγου Φοιτητών και Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π προς την Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π στις 28 Οκτωβρίου 2008, το οποίο επανακατατέθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2013, μέσω Αναφοράς, από τη Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΤ' Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κα Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

Δείτε ή κατεβάστε την απάντηση εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7937542.pdf