Χιλιάδες γονείς, καθηγητές και μαθητές διαδήλωσαν την Τετάρτη στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των δαπανών για την παιδεία στο πλαίσιο του προγράμματος της ισπανικής κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας.

Πολλοί εκ των διαδηλωτών φορούσαν πράσινα μπλουζάκια με το σύνθημα «Δημόσια εκπαίδευση για όλους», ενώ κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στις περικοπές δαπανών! Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις!» και «Η εκπαίδευση δεν είναι δαπάνη, είναι επένδυση».

Η πορεία προς το υπουργείο Παιδείας συνέπεσε με την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς για τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ισπανικές επαρχίες έχουν μεγάλη αυτονομία στο θέμα της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση της επαρχίας της Μαδρίτης ζήτησε από τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εργάζονται δύο επιπλέον ώρες εβδομαδιαία ώστε να μειωθούν οι δαπάνες για τους αναπληρωτές.

Τα συνδικάτα των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία για τα σχολεία της πρωτεύουσας για τις 20 και τις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Μαδρίτη.

Πηγή: naftemporiki.gr