Καλύτερα από πέρυσι έγραψαν οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα των αγγλικών, των γερμανικών, των ιταλικών και των ισπανικών.

Στο ειδικό μάθημα των γαλλικών οι επιδόσεις των υποψηφίων σημείωσαν μικρή πτώση φέτος, ενώ περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά κινήθηκαν οι επιδόσεις των υποψηφίων στο ελεύθερο και το γραμμικό σχέδιο.

Ολοταχώς για ισπανικά, γερμανικά και ιταλικά

Φαίνεται ότι οι λατινογενείς γλώσσες κερδίζουν συνεχώς έδαφος - ας μην ξεχνάμε ότι τα ισπανικά μιλιούνται πλέον και στην αμερικανική ήπειρο και στην Ευρώπη. Το ίδιο υψηλά κινούνται και οι επιδόσεις των υποψηφίων στα γερμανικά και τα ιταλικά.

- Στην ισπανική γλώσσα το ποσοστό των αριστούχων υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα το ποσοστών των υποψήφιων που έγραψαν φέτος 18 και πάνω στα ισπανικά είναι 33,92%, ενώ πέρυσι τις ίδιες βαθμολογίες είχε πετύχει το 15,12% των υποψηφίων.

- Αντιστροφή της εικόνας των γραπτών των υποψηφίων στα γερμανικά παρατηρήθηκε φέτος. Συγκεκριμένα, ενώ στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί που έγραψαν 5 ή κάτω από 5 ήταν το 16,65% των υποψηφίων, φέτος τόσο χαμηλές βαθμολογίες είχε μόνο το 3,32%. Αντίθετα οι φετινοί αριστούχοι έφτασαν το 12,74%, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις το 4,42% των υποψηφίων.

- Πολύ καλά έγραψε και η πλειοψηφία των μαθητών (41,75%) στα αγγλικά σε σχέση με το 36,73% των αντίστοιχων περσινών επιδόσεων. Άριστα πάντως έγραψε φέτος το 6,12% των υποψηφίων, ενώ οι περσινοί αριστούχοι στα αγγλικά ήταν το 10,91% των υποψηφίων.

- Στα Γαλλικά το ποσοστό των υποψηφίων που έγραψαν από 15 έως 18 μειώθηκε στο 20,90% σε σχέση με το 28,66% της περσινής χρονιάς. Οι επιδόσεις σε αυτή τη γλώσσα ήταν οι χαμηλότερες για φέτος.

Περισσότερα: makthes.gr