Προωθητικό βίντεο για την Ισπανική γλώσσα στην Εκπαίδευση.

Από το σχολικό έτος 2009-2010 η Ισπανική γλώσσα διδάσκεται κανονικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι μαθητές έχουν δικαίωμα να την επιλέξουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο γυμνάσιο και στο λύκειο.

Γιατί να επιλέξει κανείς τα Ισπανικά;

Αναμφίβολα, η Ισπανική γλώσσα αξίζει τη θέση της στη δημόσια εκπαίδευση, για πληθώρα λόγων׃

· Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες διεθνώς, καθώς είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών (Ισπανία και χώρες Λατινικής Αμερικής) και την μιλούν πάνω από 400.000.000 άτομα.

· Είναι μια γλώσσα προσιτή στους Έλληνες λόγω της προφοράς της και διαθέτει πλούσια λογοτεχνική και μουσική παράδοση, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική στους νέους.

· Η Ελλάδα έχει συνεχώς αυξανόμενες εμπορικές συναλλαγές με ισπανόφωνες χώρες, ως εκ τούτου αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην αγορά εργασίας.

· Παρατηρείται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ισπανική γλώσσα στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας κατέχει παγκοσμίως την 1η θέση συμμετοχής στις εξετάσεις των Διπλωμάτων της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας DELE του Ινστιτούτου Θερβάντες. Επίσης, έχει ενταχθεί στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας από το Νοέμβριο 2008.

Kατά το σχολικό έτος 2009-2010 η Ισπανική εισάγεται ως γλώσσα επιλογής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διδαχθούν τα παιδιά σας στο Γυμνάσιο την Ισπανική Γλώσσα, σας παρακαλούμε στο έντυπο για την επιλογή της γλώσσας να συμπληρώνετε, αν δεν υπάρχει, ιδιοχείρως την επιλογή σας.

Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα κάθε μαθητή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με εκτίμηση,
Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας (ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ.):
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.