Οι σύλλογοί μας καταθέτουν τις παρακάτω προτάσεις τους, θεωρώντας ότι τα θέματα που αναπτύσσονται σε αυτές σχετίζονται τόσο με το θέμα της πρόσληψης εκπαιδευτικών του κλάδου μας, όσο και με τη βελτίωση της παιδείας στο πλαίσιο και της θέσης του Υπουργείου “πρώτα ο μαθητής”:

  • Συμμετοχή των καθηγητών Ισπανικής στις επόμενες εξετάσεις του ΑΣΕΠ
  • Θέσπιση θέσης Συμβούλου Ισπανικής Γλώσσας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
  • Να εξασφαλισθεί ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ενημερώνονται έγκαιρα σχετικά με τη δυνατότητά τους να διδάσκονται όποια γλώσσα επιλογής επιθυμούν, δεδομένου ότι παρατηρήθηκαν φαινόμενα ελλιπούς ή/και ανεπαρκής ενημέρωση των μαθητών.
  • Συνέχεια και συνοχή όλων των βαθμίδων Εκπ/σης – Εισαγωγή της Ισπανικής γλώσσας και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Να συμπεριληφθεί η Ισπανική γλώσσα στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και να εισαχθεί η Ισπανική και σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΙΕΚ,ΤΕΙ, Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, Σχολές Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών, Εμπορικών & Ναυτικών σχολών, ΙΔΕΚΕ κ.ά. .
  • Αύξηση των ωρών διδασκαλίας της β΄ξένης γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες. Οι 2 ώρες εβδομαδιαίως δεν είναι αρκετές για να καλύψουν την ύλη και μείωση του απαραίτητου αριθμού μαθητών ανά τμήμα. Όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα να διδάσκονται την γλώσσα που επιθυμούν, ακόμα και αν αποτελούν μειοψηφία.
  • Κατάργηση του θεσμού του ωρομισθίου. Να υπάρχουν, αρχικά, τουλάχιστον δύο μόνιμοι καθηγητές ισπανικής ανά Νομό (κατά περίπτωση και παραπάνω), ώστε να καλύπτονται οι άμεσες ανάγκες.

Υποστηρίζουμε, διακηρύττουμε και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιλογή της ξένης γλώσσας αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα κάθε μαθητή.

Οι σύλλογοί μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία χρειαστείτε.

Με τιμή,

Χριστίνα Κατσικάρη (Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ.)
Δώρα Θεοδωροπούλου (Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ.)
Inés Martín Expósito (Πρόεδρος ASPE)

Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Ισπανικής Φιλολογίας ΠΑ.Σ.Π.Ι.Φ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,http://paspif.blogspot.com
Ακαδημίας 63, 3ος όροφος, γραφείο 11,Τ.Κ.10678, ΑΘΗΝΑ, Τηλ.: 6943-701085 Fax: 210-3825708

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Ε.Α.Π. ΠΑ.ΣΥ.ΑΠ.ΙΣΠ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,6978-602520

Σύλλογος Καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών ASPE (Σ.Ε.Κ.Ι.) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Μεσολογγίου 3, 3ος όροφος, Τ.Κ.10678, ΑΘΗΝΑ,
http://users.otenet.gr/~aspegr, 6974-673887