Μπορεί η Ισπανία να συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες τουριστικές χώρες του πλανήτη και να σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ αφίξεων ξένων ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν επαναπαύεται στις δάφνες της.

Έτσι ετοιμάζουν έναν νέο τουριστικό προορισμό, μια «πόλη διασκέδασης» με θεματικό πάρκο που θα ανταγωνίζεται εκείνα της Disney, τρεις ώρες δρόμο από τη Μαδρίτη.

Το Elysium City με τον φουτουριστικό σχεδιασμό θα ενσωματώνει πολλές από τις κατακτήσεις της τεχνολογίας αιχμής. Θα κατασκευαστεί στο δήμο του Castilblanco και  θα διαθέτει μεταξύ άλλων ένα υδάτινο πάρκο, γήπεδο γκολφ, ελικοδρόμιο, ενώ θα εξυπηρετείται από αυτόνομο σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας. Το πάρκο έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να εκμεταλλεύεται το περιβάλλον τοπίο για υπαίθριες δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία και οι περίπατοι στη φύση.

Κι αν δεν σας αρκούν όλα αυτά, θα υπάρχει κι ένα στάδιο 40.000 θέσεων για αθλητικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Παράλληλα θα παρέχεται στους επισκέπτες δωρεάν WiFi υψηλής ταχύτητας σ’ ολόκληρη την πόλη καθώς και διαρκής, ζωντανή ενημέρωση για τις συνθήκες κυκλοφορίες και τον καιρό, αλλά και ανέσεις με «έξυπνα έπιπλα» και φωτισμό, που θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Η οικοδόμηση της «έξυπνης πόλης» με τις 2.000 κατοικίες για τους νέους κατοίκους της σε μια έκταση 12.000 στρεμμάτων θα ξεκινήσει εντός του έτους και τα εγκαίνια του πρώτου τμήματος θα γίνουν το 2023, χρονιά που αναμένεται να προσελκύσει περίπου τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες. Στην πρώτη φάση οι τουρίστες θα μπορούν να μείνουν σ’ ένα από τα 3.000 δωμάτια των τεσσάρων ξενοδοχείων που θα λειτουργούν με δικά τους καζίνο, ενώ μέχρι να ανοίξει και το δεύτερο τμήμα της πόλης τις πύλες του στο κοινό το 2028, σχεδιάζεται η ανέγερση κι άλλων πολυτελών ξενοδοχείων, καθώς κι ένα ιππικό κέντρο και μια πίστα Φόρμουλα 1.

Οι δημιουργοί του Elysium City ετοιμάζουν κι άλλες εκπλήξεις για τους επισκέπτες, αλλά προς το παρόν κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

«Βασικά πρόκειται για μια πόλη που θα οικοδομηθεί “έξυπνη” από τα θεμέλιά της, αλλά ο πυρήνας της θα είναι το κομμάτι της ψυχαγωγίας: ένα μεγάλο θεματικό πάρκο επιπέδου Disney κι ένα υδάτινο πάρκο περιπέτειας που δεν θα συγκρίνεται με τα όμοιά του», είπε ο Τζον Κόρα, ιδρυτής και πρόεδρος του αμερικανικού ομίλου Cora Alpha που έχει αναλάβει το project.

Πηγή: iefimerida.gr