Η διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας Netflix ανακοίνωσε τη δημιουργία στη Μαδρίτη του πρώτου της στούντιο παραγωγής εκτός των ΗΠΑ, μετά την παγκόσμια επιτυχία της ισπανικής σειράς «La Casa de Papel».

Το νέο στούντιο παραγωγής θα εγκατασταθεί στην ολοκαίνουργια «Ciudad de la Tele», που στα ελληνικά σημαίνει πόλη της τηλεόρασης, και βρίσκεται στο Τρες Κάντος, στα βόρεια προάστια της Μαδρίτης.

Το έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων στούντιο, ιδιοκτησίας του ισπανικού οπτικοακουστικού ομίλου «Grupo Secuoya» που σύναψε συμφωνία με το Netflix, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018.

Εκεί θα γίνονται παραγωγές τη διεύθυνση των οποίων θα έχει το Netflix και άλλες που αναλάβουν τρίτοι για τη διαδικτυακή πλατφόρμα video.

Το Netflix επέλεξε την Ισπανία ως πόλο δημιουργίας του θέλοντας να επιβραβεύσει τη χώρα αυτή για την πολύ μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η εταιρεία με την ισπανική σειρά «La Casa de Papel». Η σειρά που αρχικά μεταδιδόταν από το ισπανικό δίκτυο Antena 3, αγοράστηκε από το Netflix, το οποίο θα κάνει την παραγωγή του τρίτου κύκλου.

Η «La Casa de Papel» είχε -για κάποιες ημέρες την άνοιξη- τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ. Στα μέσα Ιουλίου το Netflix ανακοίνωσε ότι υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με τον Ισπανό δημιουργό της σειράς, Άλεξ Πίνα. Χθες, η πλατφόρμα βίντεο που έχει 130 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, ανακοίνωσε την έναρξη το φθινόπωρο της νέας σειράς στα ισπανικά «Elite».

Η απόφαση του Netflix να ανοίξει εκεί το νέο του στούντιο συνδέεται με την «παράδοση της καινοτόμας δημιουργίας της Ισπανίας» και αντανακλά την «προσήλωση του Netflix στη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου στην Ευρώπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του διεθνούς προγράμματος της πλατφόρμας Έρικ Μπάρμακ. Το Netflix αναμένεται να κάνει την παραγωγή 20 προγραμμάτων του στην Ισπανία το 2018.

Πηγή: naftemporiki.gr