Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 45 ετών, άφησε ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο του φάρυγγα.

«Η Μπαρτσελόνα θρηνεί. Ο Τίτο Βιλανόβα πέθανε σε ηλικία 45 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ήταν το μήνυμα στο Twitter από την ομάδα της Καταλονίας, στον πάγκο της οποίας  έκατσε από το 2007 έως το 2012 ως βοηθός και τη σεζόν 2012-2013 ως πρώτος προπονητής, κατακτώντας και το μοναδικό του πρωτάθλημα από το συγκεκριμένο πόστο.

Ο Βιλανόβα ήταν ο εκλεκτός της διοίκησης των «μπλαουγκράνα» για να αντικαταστήσει τον Πεπ Γκουαρντιόλα το καλοκαίρι του 2012, μετά από μια τετραετία γεμάτη επιτυχίες ως βοηθός του νυν τεχνικού της Μπάγερν. Ωστόσο, η επιδείνωση της υγείας του τον ανάγκασε έναν χρόνο αργότερα να εγκαταλείψει την προπονητική, ενώ έκτοτε περιορίστηκαν σημαντικά και οι δημόσιες εμφανίσεις του.

Όπως έγινε γνωστό, την εβδομάδα του Πάσχα ο Ισπανός τεχνικός μπαινόβγαινε στην κλινική, ενώ χθες, Πέμπτη, υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση έπειτα από επιδείνωση της υγείας του και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Πηγή: www.kathimerini.gr