Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία σημείωσε σημαντική πτώση τον Δεκέμβριο, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλά επίπεδα, στα 4,7 εκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Απασχόλησης της χώρας.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, οι άνεργοι ήταν κατά 107.570 λιγότεροι τον Δεκέμβριο σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ σε διάστημα ενός έτους μειώθηκαν κατά 147.385. Το υπουργείο Απασχόλησης αναφέρει πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από το 1999.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Απασχόλησης Ενγκράθια Χιντάλγκο, από την έναρξη της κρίσης το 2008, η χώρα κατέγραφε ετησίως αύξηση των ανέργων κατά 544.000 άτομα μέσο όρο.

Ο αριθμός των ανέργων υποχωρούσε επί έξι συνεχείς μήνες από τον Μάρτιο ως τον Αύγουστο, πριν σημειώσει πάλι άνοδο με το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Ωστόσο, το Νοέμβριο, ένα μήνα συνήθως αρνητικό για την απασχόληση, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σημείωσε μικρή μείωση. Συγκεκριμένα, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 2.475 από τον Οκτώβριο.

Πηγή: www.athensvoice.gr