Την επίσημη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών της το οποίο είχε υιοθετήσει την άνοιξη του 2012 από την Ευρωζώνη, ανακοίνωσε σήμερα η Ισπανία.

«Το σχέδιο διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ( ESM ) για την Ισπανία τερματίζεται σήμερα με επιτυχία. Από την έναρξή του ο ESM κατέβαλε 41,3 δισ. ευρώ στην ισπανική κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της. Η Ισπανία δεν θα ζητήσει επιπλέον πρόγραμμα διάσωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.

“Η έξοδος της Ισπανίας από το πρόγραμμα μετά από ένα χρόνο, είναι ένα εντυπωσιακό success story”, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ΕSM.

“Παρά τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ισπανία, είμαι σίγουρος ότι η στήριξη του ESM σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα επιτρέψουν στην οικονομία της χώρας να πετύχει σταθερότητα και βιώσιμη ανάπτυξη” τόνισε ο Ρέγκλινγκ.

O ΕSM θα συνεργαστεί στενά με την ισπανική κυβέρνηση για να διασφαλίσει την πλήρη εξόφληση και ότι το δάνειο εξυπηρετείται εγκαίρως, όπως αναφέρεται στη δήλωση. Η Ισπανία δεν θα ζητήσει καμία νέα βοήθεια από τον ESM, όπως τονίζεται.

Πηγή: Ναυτεμπορική