Στο κλείσιμο των σταθμών της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης προχωρά η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια στην Ισπανία, μία νέα συνέπεια των περικοπών λόγω της βαθειάς ύφεσης που έχει βυθιστεί η χώρα.

Η τοπική τηλεόραση και το ραδιόφωνο RTVV είχε προσπαθήσει να απολύσει 1.000 από τους 1.700 εργαζομένους ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει, ωστόσο δικαστήριο την Τρίτη έκρινε ότι η απόφαση για τις απολύσεις αυτές ήταν παράνομη, αναγκάζοντας την ηγεσία της πολης να ανακοινώσει το «λουκέτο».

«Ο μόνος δρόμος είναι δυστυχώς να κλείσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση της περιοχής. Προσλαμβάνοντας ξανά πάνω από 1.000 υπαλλήλους καθιστά την επιβίωσή της αδύνατη», ανέφερε η ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Μόνο το κόστος συντήρησης ενός εργατικού δυναμικού 1.700 υπαλλήλων απαιτεί περίπου 72 εκατ. ευρώ, στο οποίο η περιφερειακή κυβέρνηση προς το παρόν δεν μπορεί να ανταποκριθεί», συνέχισε η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν τη ραδιοτηλεόραση να κλείσει.

«Θα συνεχίσουμε τις εκπομπές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης διότι είμαστε επαγγελματίες», διαβεβαίωσε η Σαλούδ Αλκόβερ, πρόεδρος του συμβουλίου της επιχείρησης της RTTV.

Πρόκειται για το πρώτο κλείσιμο περιφερειακής ραδιοτηλεόρασης στην Ισπανία, όπου εκτός από την εθνική κρατική τηλεόραση TVE, υπάρχουν 13 περιφερειακοί σταθμοί, κάποιοι από τους οποίους μετρούν πολλά κανάλια.

Δίνοντας μάχη να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει επιβάλλει σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους σε 17 περιφέρειες, με τη Βαλένθια να είναι η πιο χρεωμένη από αυτές.

Πηγή: ethnos.gr