Από τις αρχές του Δεκέμβρη ξεκίνησε στην Ελλάδα η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Βασίζεται στην πώληση ενός κουτιού που περιέχει 6 καραμέλες με μέλι και θυμάρι των οποίων η δραστική ουσία είναι η Αλληλεγγύη. Το κουτάκι κοστίζει 1,60 € και απ' αυτά το 1€ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Ισπανικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, προκαλώντας πρωτοφανή θετικό αντίκτυπο κι αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις, στηρίχθηκε στο εξής απλό σκεπτικό: Υπάρχουν εκατοντάδες φάρμακα που μπορούν να απαλύνουν οποιοδήποτε δικό μας πόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν πονάμε για τους άλλους, για όλους εκείνους που είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας και υποφέρουν από «ξεχασμένες» ασθένειες σε κάθε γωνιά του κόσμου, πλέον δίπλα και στη δική μας πόρτα; Και πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε με έναν οικονομικό τρόπο, προσιτό σε όλους μας;

Πρωταγωνιστές της καμπάνιας στην Ισπανία, εμπνευσμένης από τη διαφημιστική εταιρεία Germinal/Jorge Martinez, ήταν ο Χαβιέρ Μπαρδέμ και ο Λουίς Τοσάρ. Η επιτυχία της ήταν τεράστια και το ισπανικό τμήμα μπόρεσε να στείλει φάρμακα για τη θεραπεία του παιδικού AIDS στη Ζιμπάμπουε, της ασθένειας Τσάγκας στη Βολιβία, και να θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς από τη μαλάρια, το καλααζάρ, την ασθένεια του ύπνου και άλλες ξεχασμένες αρρώστιες, από τους πρώτους κιόλας μήνες.

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ σε συνέντευξή του στον ισπανικό τύπο επιβεβαιώνει ότι με την αγορά του πρώτου πακέτου νιώθουμε ήδη ανακούφιση από τα συμπτώματα του «πόνου του άλλου». Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος, πρωταγωνιστεί στο έργο του ελληνικού τμήματος για την δική μας θεραπεία. Για να καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ή τουλάχιστον να νιώθουμε ότι δουλεύουμε για να τα καταφέρουμε.

Ο διεθνώς καταξιωμένος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καλώντας τους Έλληνες να δώσουν ένα μάθημα αλληλεγγύης στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου»: www.pastilies.gr

Πηγές:http://www.hoymujer.com/Corazon/Famosos-VIP/Javier-Bardem-embajador-Medicos-653885102011.html
http://www.msf.gr/magazine/mia-epidimia-allileggyis-exaplonetai-stin-ellada-oi-pastilies-poy-therapeyoyn-ton-pono-toy