Η Κόρδοβα στην Ανδαλουσία της Ισπανίας είναι ο τόπος ενός τραγικού διπλού φονικού δύο αδελφών. Πριν από έντεκα μήνες, η εξάχρονη Ρουθ και ο δίχρονος Χοσέ Ορτίθ που, έπειτα από το διαζύγιο των γονιών τους έμεναν με τη μητέρα τους στην πόλη Χουέλβα (επίσης στην Ανδαλουσία), θα πήγαιναν να περάσουν το Σαββατοκύριακο με τον πατέρα τους, στο κτήμα της οικογένειάς του, στην Κόρδοβα. Τα παιδιά εξαφανίστηκαν και στην αστυνομία, ο πατέρας τους ισχυρίστηκε ότι τα έχασε από κοντά του ενώ οι τρεις τους περπατούσαν σε πάρκο, κάνοντας βόλτα.

Σχεδόν ένα χρόνο έπειτα από το περιστατικό και μετά από ατελείωτες έρευνες για τον εντοπισμό τους, ό,τι απέμεινε από τα αδελφάκια ανακαλύφθηκε στο κτήμα των παππούδων τους, όπου και θα πέρναγαν το Σαββατοκύριακό τους όταν εξαφανίστηκαν.

Τα νέα έγιναν γνωστά με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Φερνάντεθ Ντίαθ. Αποκαλύφθηκε, έπειτα από μελέτη οστών που βρέθηκαν στο κτήμα, ότι τα παιδάκια πρώτα κάηκαν και κατόπιν θάφτηκαν.

Ο πατέρας των παιδιών, Χοσέ Μπρετόν ήταν και παραμένει ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση και δολοφονία τους. Σε πρόσφατη κατάθεσή του, είπε στην αστυνομία ότι έκαψε ρούχα όταν η γυναίκα του, του είχε ζητήσει διαζύγιο, αλλά πηγές ανέφεραν πως πήγε να αγοράσει πετρέλαιο τρεις ημέρες πριν την εξαφάνιση των παιδιών. Οι ειδικοί υποπτεύονται πως πρόκειται για προμελετημένους φόνους.

Πηγή: www.protothema.gr