Έχει και η Λατινική Αμερική "Ισπανία";  Σε ατόπημα υπέπεσε η υποψήφια για αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Σάρα Πέιλιν. Σε προεκλογική της ομιλία έβαλε πρώτα το όνομά της όταν μίλησε για μελλοντική κυβέρνηση «Πέιλιν – Μακ Κέιν», σα να είναι η ίδια υποψήφια πρόεδρος.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να χάνουν τον ενθουσιασμό τους με την Κυβερνήτη της Αλάσκας, αναφέροντας ότι έχει πολύ γρήγορα αποκτήσει αέρα, ενώ δεν θα έπρεπε. Ακόμη και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αρχίσει να την κριτικάρουν για το ύφος της κατά τη διάρκεια των κοινών εμφανίσεών της με το Μακ Κέιν.

Γκάφα και για τον υποψήφιο για πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων, που προκάλεσε την οργή των ισπανικών μέσων ενημέρωσης και το χλευασμό από μέρος των αμερικανικών.

Ο Τζον Μακ Κέιν μιλώντας στο ραδιόφωνο, έδειξε να μην γνωρίζει ποιος είναι ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και να τον τοποθετεί στη… Λατινική Αμερική.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα συναντηθεί μαζί του, ανέφερε πως «θα δεχόταν να συναντήσει οποιονδήποτε ηγέτη βρίσκεται στο ημισφαίριο, οι οποίοι είναι φίλοι των ΗΠΑ και θέλουν να συνεργαστούν μαζί τους».

«Επειδή οι προηγούμενες ερωτήσεις αφορούσαν τους προέδρους της Λατινικής Αμερικής, θα μπερδεύτηκε και θα θεώρησε πως ο Θαπατέρο ήταν ένας από τους ενοχλητικούς ηγέτες της περιοχής» σχολίασε πολιτικός αναλυτής.

Πηγή: http://www.madata.gr/index.php?news=24330