Οι τεχνικοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Spanair έδωσαν την άδεια για τη δεύτερη απογείωση του αεροπλάνου που συνετρίβη χθες στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, ενώ ο πιλότος είχε επιστρέψει στο αεροδρόμιο μετά την πρώτη απογείωση μετά από τεχνικό πρόβλημα που διαπίστωσε, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υποδομών της Ισπανίας Μαγκνταλένα Αλβάρεθ.

«Κατά την πρώτη απόπειρα ο πιλότος απογείωσε το αεροπλάνο και στη συνέχεια επέστρεψε διότι εντόπισε κάτι το οποίο θα πρέπει να προσδιοριστεί από ερευνητική επιτροπή», σημείωσε η Ισπανίδα υπουργός στο ισπανικό ραδιόφωνο.

«Οι υπεύθυνοι συντήρησης της εταιρείας έδωσαν άδεια για απογείωση, αναλαμβάνοντας την ευθύνη μετά την πραγματοποίηση του σχετικού ελέγχου που εκτελείται όταν ο πιλότος αναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα», τόνισε η Ισπανίδα υπουργός.

Οταν δε ερωτήθηκε για ενδεχόμενη αμέλεια της Spanair στη συντήρηση των αεροσκαφών της, απάντησε: «Δεν θα τολμούσα να το ισχυρισθώ».

Όπως έκανε γνωστό, «το αεροπλάνο ανέβηκε στα 200 πόδια, περίπου 50 μέτρα, και στη συνέχεια έπεσε».

«Τα μαύρα κουτιά θα μας επιτρέψουν να προσδιορίσουμε τα αίτια» του δυστυχήματος, συμπλήρωσε η κ. Αλβάρεθ. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η τεχνική επιτροπή έρευνας θα αρχίσει αμέσως τις εργασίες της για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος.

Πηγή: www.naftemporiki.gr