AltΜετά τις μαζικές διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Μαδρίτη την προηγούμενη Κυριακή (24/07), το Κίνημα 15Μ (των λεγόμενων ισπανών "Αγανακτισμένων") αποφάσισε να συνεχίσει τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ξεκινώντας σήμερα το απόγευμα από την Μαδρίτη (17:00 ώρα Μαδρίτης) μία πορεία με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες.

Οι ισπανοί διαδηλωτές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των 8 γάλλων που ξεκίνησαν χθες από την Τουλούζη αντίστοιχη πορεία με τον ίδιο προορισμό, σκοπεύοντας να φτάσουν στην Βελγική πρωτεύουσα στις 17 Σεπτεμβρίου και να συνενωθούν με περισσότερους ομοϊδεάτες τους στην πορεία των 924 χιλιομέτρων της διαδρομής τους, με σκοπό: "Να απαιτήσουν μια άμεση δημοκρατία στην Ευρώπη. Να καταγγείλουν το μονοπώλιο των τεχνοκρατών που δεν έχουν εκλεγεί από τους πολίτες, των πολιτικών ολιγαρχιών που συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες και να απαιτήσουν την αποχώρηση τους".

Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί από πλευράς των ισπανών διαδηλωτών είναι αν θα ακολουθήσουν το χρονοδιάγραμμα των γάλλων ή αν θα καθυστερήσουν την άφιξη τους στο νευραλγικό κέντρο της Ε.Ε., οριοθετώντας το στις 15 Οκτωβρίου, που έχει ήδη προγραμματιστεί μια διεθνής διαδήλωση στις Βρυξέλλες από το κίνημα "Democracia Real Ya".

Πηγή: El País