Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια «ηλεκτρονική γλώσσα» για τη γρήγορη δοκιμασία και αναγνώριση της ηλικίας και της ποικιλίας του κρασιού, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η Βρετανική Βασιλική Ένωση Χημικών.
Το χειροκίνητο μηχάνημα, όπως περιγράφεται από την επιθεώρηση χημικών «The Analyst», αποτελείται από έξι αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύσουν τα οργανοληπτικά στοιχεία του κρασιού όπως είναι η οξύτητα, η ζάχαρη και το οινόπνευμα.
Η γλώσσα, η οποία μπορεί να «εκπαιδευτεί» για να αναγνωρίζει νέους τύπους κρασιού, αναμένεται ότι θα παρακάμψει το στάδιο της πειραματικής διαδικασίας που είναι χρονοβόρο, και θα προχωρήσει στο στάδιο της παραγωγής για να χρησιμοποιηθεί και στην ανίχνευση της νοθείας του κρασιού.
Το μηχάνημα αυτό ανακαλύφθηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής της Βαρκελώνης.
Πηγή: http://www.ant1online.gr/