Μια 16-χρονη κοπέλα, από την Μεγάλη Βρετανία, που έζησε όλη της την ζωή στην χώρα έχει βρει τον μπελά της αφού οι αρχές της είπαν πως δεν υπάρχει!
Η νεαρή Jade Jacobs-Brooks δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης η διαβατήριο αλλά ούτε άλλο έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξη της εξαιτίας ενός «μπερδέματος» που έγινε όταν γεννήθηκε στην Ισπανία που βρίσκονταν οι γονείς της σε διακοπές!
Οι αρχές της Ισπανίας της χορηγήσαν λάθος έγγραφα με αποτέλεσμα χωρίς πιστοποιητικό γέννησης να μην μπορεί να δηλωθεί στις αρχές της Μεγάλης Βρετανίας.

«Δεν ξέρω τι να κάνω αφού μου λένε πως δεν υπάρχω. Δεν μπορώ να βρω εργασία, να βγάλω δίπλωμα οδήγησης, να ταξιδέψω η ακόμα και να παντρευτώ,» είπε αγανακτισμένη η 16-χρονη κοπέλα.
Η νεαρή κοπέλα γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1991, στο Veya Baja νοσοκομείο, στην περιοχή Alicante, όταν οι γονείς βρίσκονταν σε διακοπές στην Ισπανία.
Κάποιες παρερμηνείες και γραφειοκρατικά λάθη είχαν ως αποτέλεσμα να φύγουν οι γονείς από την Ισπανία χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και 16 χρόνια μετά να μην μπορούν να βρουν άκρη!
«Το νοσοκομείο δεν έχει αρχείο που να δηλώνει την γέννηση της και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να μας χορηγηθούν τα απαραίτητα έγγραφα,» είπε ο πατέρας της κύριος Victor.
Μιχάλης Μπα, Έθνος