Αν του ευχήθηκαν να τα εκατοστίσει σίγουρα δεν εννοούσαν τις 100 ημέρες αναγκαστική απουσίας από τις αγωνιστικές ποχρεώσεις λόγω μυικών τραυματισμών. Ο Αντρές Ινιέστα, ένας εκ των πολυτιμότερων μονάδων στην περσινή τρεμπλ επιτυχία της Μπάρτσα, και μεγάλος απών του Σούπερ Καπ Ευρώπης, του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και των λοιπών υποχρεώσεων με την εθνική του ομάδα, αλλά της πρεμιέρας στην Primera Division, μπήκε πλέον σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και ενδέχεται να είναι στις επιλογές του Πεπ Γκουαρντιόλα στον εκτός έδρας αγώνα με τη Χετάφε, το προσεχές Σάββατο.

Κι αν το προσεχές Σάββατο, ο Καταλανός τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο των «μπλαουγκράνα», κανείς δε βάζει στοίχημα και για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας του συλλόγου: «Ο Πεπ είναι πολύ χαρούμενος με αυτό που κάνει και ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλες ελπίδες. Δεν ξέρει αν θα συνεχίσει την επόμενη χρονιά αλλά το ελπίζει. Θα γίνουν εκλογές και κανένας δεν ξέρει τι θα αλλάξει την νέα χρονιά. Όλα μένουν να φανούν» .

Οι εκλογές του συλλόγου είναι την επόμενη χρονιά και σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο, ο Πεπ Γκουαντιόλα δεν προτίθεται να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας, αν κρατήσει την προεδρεία ο Χουάν Λαπόρτα και αν δε του δοθούν περαιτέρω εγγυήσεις σχετικά με τον ρόλο του στην ομάδα.