«Δεν έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον, είμαι πολύ ήρεμος. Δεν ανησυχώ για τη φόρμα μου. Το μόνο σημαντικό πράγματα είναι να κερδίζει η ομάδα. Είμαι ήρεμος, δουλεύω σκληρά και είμαι σε ένα φανταστικό σύνολο», ήταν το πρώτο σχόλιο του Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στην κριτική που δέχεται περί μη προσαρμογής του στα δεδομένα της νέας του ομάδας, δείχνοντας ανέτοιμος να προσφέρει στη Βασίλισσα.

Η κριτική ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της μεταγραφής του Πορτογάλου στην ισπανική κυρία του ποδοσφαίρου και ή έναρξη της Primera Division σε λίγες μέρες δίνει αφορμή για την κορύφωση της. Πρόσφατα, μάλιστα, κλήθηκε να τον υποστηρίξει και ο προπονητής της Ρεάλ, Μανουέλ Πελεγκρίνι, εκφράζοντας την πεποίθηση του πως ο ποδοσφαιριστής θα είναι έτοιμος με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Πορτογάλος μέσος το μόνο που σκέφτεται είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι των «μερένχες» απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια: «Όλη η ομάδα περιμένει το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και θα πάρουμε τη νίκη κόντρα στην Λα Κορούνια».

Όσο για το πιο κρίσιμο στοίχημα στην Primera Division, το ντέρμπι που περιμένον όλοι κάθε χρόνο με τον αιώνιο αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα, τόνισε: «Δεν σκεφτόμαστε την Μπαρτσελόνα. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά όλο τον χρόνο και να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Δεν έχουμε πίεση».