Η γρίπη των χοίρων πλήττει και τους αγώνες F1 καθώς η Ισπανία είναι μία χώρα όπου έχουν παρουσιαστεί κρούσματα της νέας γρίπης.

Μία λύση, λοιπόν, στην παρεμπόδιση διάδοσης του υιού που τείνει να εξελιχθεί σε πανδημία είναι η αποφυγή μαζικής συγκέντρωσης πληθυσμού σε ένα σημείο. Για αυτό και εξετάζεται η διεξαγωγή Grand Prix χωρίς θεατές.

Και γιατί ο Ισπανικός αγώνας; Διότι η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, το επόμενο Grand Prix είναι στην Καταλονία (10/5) όπου σύμφωνα με έρευνες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, έχει παρουσιαστεί, μέχρι στιγμής, το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων της γρίπης σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

«Είναι κατανοητό σε όλους ότι δεν μπορεί να υπάρξει μαζική συγκέντρωση 70.000 ανθρώπων, καθώς κάποιοι χιλιάδες από αυτούς θα μπορούσαν να νοσήσουν», αναφέρει η γερμανίδα υπουργός Υγείας Ούλα Σμιντ που συναινεί σε προτάσεις αποφυγής μαζικών συναθροίσεων ανθρώπων.

Ηδη, στο Μεξικό ο θάνατος περισσότερων από 150 ανθρώπων έχει οδηγήσει σε κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων, μουσείων, βιβλιοθηκών, θεάτρων και εκκλησιών.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ