Η Άρτεμις Γκαβέζου τίμησε την πατρίδα της, την Ελλάδα. Τα τελευταία δύο χρόνια τιμά με την αγωνιστική παρουσία της, την πατρίδα της μητέρας της, την Ισπανία.

Η 20χρονη γυμνάστρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις δέκα κορύνες με την εθνική ομάδα ανσάμπλ της Ισπανίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής στη Σμύρνη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, έχει Έλληνα πατέρα και Ισπανίδα μητέρα. Αγωνίστηκε με τα ελληνικά χρώματα μέχρι το 2011, αγωνιζόμενη κυρίως στο ατομικό.

Τον Οκτώβριο του 2012 πήγε στη Μαδρίτη για να σπουδάσει και οι Ισπανοί που δεν χάνουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν κάθε ταλέντο που έρχεται στη χώρα της, της έκαναν την τιμητική πρόταση να συνεχίσει την καριέρα της για την Ισπανία.

Πέρασε από δοκιμή και σε συνδυασμό με την ευχέρεια της στην ισπανική γλώσσα, δέχθηκε να συνεχίσει στο ανσάμπλ γιατί δεν ήθελε να μετακινηθεί σε άλλη πόλη μακριά από τη Μαδρίτη.

Έκανε το ντεμπούτο της με την Ισπανία το 2013. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κιέβου η ισπανική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις δέκα κορύνες και το χάλκινο στις 3 μπάλες και στις 2 κορδέλες. Φέτος ήρθε το αργυρό στο σύνθετο αγώνα και το χάλκινο στις 3 μπάλες και στις 2 κορδέλες. Στο παγκόσμιο της Σμύρνης η Γκαβέζου κατέκτησε το χρυσό στις δέκα κορύνες.

Πηγή: sport24.gr