«Στημένο» ήταν ο ματς Ζενίτ - Μπάγερν Μονάχου για το περυσινό Κύπελλο UEFA. Την καταγγελία αυτή διερευνά η ισπανική δικαιοσύνη μετά τη σύλληψη του αρχηγού της ρωσικής μαφίας στην Ισπανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της «El Pais» και της «ABC», το περσινό παιχνίδι μεταξύ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και της Μπάγερν Μονάχου για το Κύπελλο UEFA, το οποίο έληξε με 4-0, ήταν στημένο!

Eκπρόσωπος της ισπανικής δικαιοσύνης επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης έρευνας, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, η έρευνα ξεκίνησε μετά από τη σύλληψη του αρχηγού της ρωσικής μαφίας στην Ισπανία, Γκενάντι Πετρόφ, ο οποίος σε ηχογραφημένη συνομιλία, η οποία είναι στα χέρια της ισπανικής δικαιοσύνης, ισχυρίσθηκε ότι το παιχνίδι ήταν στημένο και η γερμανική ομάδα πήρε 50 εκατομμύρια ευρώ για να χάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι στην έδρα της Ζενίτ!

Υπενθυμίζεται ότι με τη νίκη αυτή η ρωσική ομάδα προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, όπου και κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας της Ρέιντζερς με 2-0.

Αμεση ωστόσο ήταν αντίδραση της Ζενίτ: «Υπάρχουν δημοσιεύματα στην Ισπανία τα οποία θίγουν το πρεστίζ του συλλόγου. Η ποιότητα του παιχνιδιού της Ζενίτ απέναντι στην Ρεϊντζερς και την Μπάγερν Μονάχου είναι η καλύτερη απόδειξη των επιτυχιών σε καθαρούς αγώνες. Οι κατηγορίες για μυστικές συμφωνίες στα μέσα ενημέρωσης είναι προσβλητικές και το νομικό τμήμα θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατέψει το πρεστίζ του συλλόγου».

Πηγή: www.naftemporiki.gr