Αναβλήθηκε οριστικά η πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο. Η απεργία που κήρυξε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (AFE) οφείλεται κατά βάση στο γεγονός ότι οφείλονται δεδουλευμένα σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπου 200 ποδοσφαιριστές!

“Βάλαμε σήμερα στο τραπέζι τις θέσεις μας, οι οποίες είναι πολύ απομακρυσμένες, και τώρα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο να μπορέσουμε να σώσουμε την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος” δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής λίγκας (LFP), Χοσέ Λουίς Αστιαθαράν. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της AFE, Λουίς Χιλ, επισήμανε: “Είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη αγωνιστική δεν θα διεξαχθεί. Είμαστε πάντα στο ίδιο σημείο. Τώρα πρέπει να δούμε πώς θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση”
.
Νέο ραντεβού των δυο πλευρών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να φτάσουν σε συμφωνία. Μέχρι στιγμής πάντως δεν τα βρήκαν ως προς την ημερομηνία που θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής. Εκτός από την Α΄ κατηγορία, αναβλήθηκαν και οι αναμετρήσεις για την πρεμιέρα της Β΄ κατηγορίας. Στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο πλευρές, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί η “χρυσή τομή” για την ικανοποίηση των αιτημάτων των παικτών.

Η Λίγκα, η οποία έχει πλέον στόχο να “σώσει” τη 2η αγωνιστική, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου, εμμένει στις θέσεις της, καθώς τονίζει ότι “έχει ήδη φτάσει στο μάξιμουμ των οικονομικών δυνατοτήτων της”. Η LFP είχε αποφασίσει στις 3 Αυγούστου να συσταθεί έως το 2015 ένα ταμείο, προκειμένου να εγγυηθούν τα χρέη των συλλόγων που έχουν οικονομικά προβλήματα και παύση πληρωμών, με ένα όριο 10 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, ποσό που οι παίκτες έκριναν ανεπαρκές.

Πηγή: enet.gr