Ένας αγώνας μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα διεξαχθεί στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 20 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00, μεταξύ παλαιμάχων της Εθνικής ομάδας και των αντίστοιχων της Μπαρτσελόνα. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας.

Με την Ελληνική ομάδα αναμένεται να αγωνιστούν οι: Αλβέρτης, Ρεντζιάς, Τζαλαλής, Μπουντούρης, Λημνιάτης, Πρέλιεβιτς, Τόλιας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Σιγάλας, Μπαλογιάννης, Κορωναίος Χρυσανθόπουλος, Καμπούρης, ενώ κλήθηκαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση οι Χριστοδούλου και Στεργάκος.

Ο Νίκος Γκάλης από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα αγωνιζόταν, άλλα δεν έχει απαντήσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά για το αν θα πάει. Πρόσκληση έχει λάβει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία ακόμα και να αγωνιστεί.

Η αποστολή της Μπαρτσελόνα θα αποτελείται από 32 άτομα, που θα είναι παίκτες αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα. Μερικοί από αυτούς αναμένεται να είναι οι Μαρτίνεθ, Αντρέου, Μοντέρο, Γκαλιλέα, Χιμένεθ. Ο Σαν Επιφάνιο δεν θα ταξιδέψει στη χώρα μας, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.

Διαιτητές θα είναι οι Σταύρος Δουβής, Ανδρέας Λοβέρδος (Υπουργός Υγείας), Κώστας Κορομηλάς, Χρήστος Αηδόνης (Υφυπουργός Υγείας) και ο Ζήσης Χατζής.

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι: Ρεντζιάς, Αλβέρτης, Κωνσταντινίδης, Τζαλαλής, Παταβούκας, Μπουντούρης και Γιάννης Ιωννίδης.

«Είναι ένα μεγάλο γεγονός για εμάς, καθώς θα τιμήσουμε τον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Ιδρύσαμε το σύλλογο των παλαιμάχων πριν από περίπου 1,5 χρόνο. Θέλουμε να διατηρήσουμε την πεποίθηση ότι το μπάσκετ πρωτοπορεί και πως θέλει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο. Η αρχή έγινε με τη βράβευση του Αλβέρτη, μετά του Φάνη Χριστοδούλου και τελευταία του Κώστα Πετρόπουλου. Θέλουμε να τιμήσουμε τον Πρόεδρο, παίζοντας με μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι η Μπαρτσελόνα, η οποία έρχεται με τη συνδρομή του Ρεντζιά», δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Κωνσταντινίδης και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Βασιλακόπουλο για τη συμπαράστασή του και φυσικά τα παιδιά από τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς εκείνοι “τρέχουν” αυτή τη στιγμή την εκδήλωση. Επίσης, θα ήθελα να πω περαστικά στον Κώστα Πετρόπουλο, ο οποίος για λόγους υγείας βρίσκεται στην Ελβετία».

Ο πρόεδρος των Ελλήνων Βετεράνων καλαθοσφαιριστών, Σάκης Τζαλαλής, δήλωσε: «Αυτό που πρέπει να τονίσουμε αρχικά είναι ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας της αναμέτρησης και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Ρεντζιά, γιατί η Μπαρτσελόνα έρχεται ύστερα από δική του παρότρυνση. Ο αγώνας αυτός έχει συμβολικό χαρακτήρα και θέλει τη στήριξη όλων. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, κ. Σπανουδάκη και τις εταιρίες “Ζαγόρι” και “Δωδώνη” για τη χορηγία».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παταβούκας είπε: «Ο αγώνας αυτός γίνεται για δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί, καθώς είμαστε δεμένα μεταξύ μας, αφού έχουμε περάσει πολλά. Ο δεύτερος είναι να γυρίσουμε κάτι από όλα όσα έχουμε κερδίσει από το μπάσκετ. Θέλουμε πολύ να βοηθήσουμε ανθρώπους και διοργανώσεις που έχουν ανάγκη και να ξέρετε ότι η δυναμική του μπάσκετ είναι μεγάλη».

«Πρόκειται να γίνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, όπου θα τιμήσουμε τον κύριο Παπούλια. Θα βρεθούμε ξανά στο γήπεδο με παίκτες που ήμαστε είτε συμπαίκτες, είτε αντίπαλοι την τελευταία δεκαετία. Θέλουμε αυτές οι πρωτοβουλίες να έχουν απήχηση, ενώ έτσι θα δυναμώσει παράλληλα και ο σύλλογος. Χωρίς αμφιβολία, όμως, για να πετύχουμε θα πρέπει να έχουμε την ανάλογη προβολή», τόνισε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Ο πρώην Υπουργός, Γιάννης Ιωαννίδης, είπε: «Στη ζωή οφείλεις να ανταποδίδεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ωθήσουμε τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Πρόεδρος είναι άνθρωπος του αθλητισμού».

Τέλος, ο Ευθύμης Ρεντζιάς δήλωσε: «Για μένα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να βρεθώ μαζί με παιδιά, τα οποία είτε ήμουν συμπαίκτης στην Ελλάδα είτε στην Μπαρτσελόνα. Το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε από όλους είναι στήριξη», με τον Νίκο Μπουντούρη να λέει: «Είμαστε μία παρέα ανθρώπων, που είχαμε την ανάγκη να ξαναβρεθούμε στο γήπεδο. Οφείλω να ομολογήσω πως στην αρχή ήμουν διστακτικός για αυτά τα παιχνίδια, όμως αργότερα διαπίστωσα πως περνάμε πολύ καλά, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα στο κοινωνικό σύνολο».

Πηγή: sport-fm.gr