“Καθαρός” θα βγει ο Αλμπέρτο Κονταδόρ από την γνωστή υπόθεση ντόπινγκ που συντάραξε πριν μερικούς μήνες την ποδηλασία, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ισπανίας.

Την Δευτέρα (14/02) δημοσιεύματα των εφημερίδων El Pais, El Mundo και Marca ανέφεραν ότι ο Κονταδόρ δεν πρόκειται εν τέλει να τιμωρηθεί, καθώς κατέθεσε στην ισπανική Ομοσπονδία ποδηλασίας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έκανε εσκεμμένα χρήση της ουσίας clenbuterol.

Να υπενθυμίσουμε ότι υποστήριξε εξ αρχής ότι για το θετικό του δείγμα ευθύνεται μολυσμένο κρέας που έφαγε κατά τη διάρκεια του Γύρου Γαλλίας 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κανονισμό τόσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδηλασίας όσο και της WADA αθλητής που αποδείξει ότι έλαβε εν αγνοία του απαγορευμένη ουσία μπορεί να αθωωθεί ή να μειωθεί η ποινή του. Υπάρχει άλλωστε και η υπόθεση του Γάλλου τενίστα Ρισάρ Γκασκέ, ο οποίος γλίτωσε την τιμωρία όταν απέδειξε ότι το μικρό δείγμα της ουσίας clenbuterol που βρέθηκε στον οργανισμό του προήλθε από...φιλιά που αντάλλαξε με μια γυναίκα σε ένα κλαμπ. Η τελική απόφαση αναμένεται εντός των επόμενων ωρών.

Πηγή: www.contra.gr