ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ για δεύτερη φορά σε σκάνδαλο ντόπινγκ, ο Ισπανός ποδηλάτης Αλμπέρτο Λεόν ένιωσε τις αντοχές του να τερματίζουν.

Ο 37χρονος αθλητής βρέθηκε κρεμασμένος χθες το πρωί, στο σπίτι του έξω από τη Μαδρίτη. Η ισπανική αστυνομία αποδίδει το θάνατό του σε αυτοκτονία.

Πρωταθλητής του mountain bike επί σειρά ετών, απόμαχος από το 2001, ο Λεόν είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για λήψη παράνομων ουσιών μετά την επιχείρηση «Πουέρτο» του 2006, αλλά απέφυγε την τιμωρία. Η υπόθεση οδήγησε στον αποκλεισμό κορυφαίων συναθλητών του, όπως ο Γιαν Ούλριχ και ο Αλεχάντρο Βαλβέρδε.

Το όνομα του Λεόν ακούστηκε ξανά στα ανακριτικά γραφεία τις τελευταίες εβδομάδες, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου που έλαβε την κωδική ονομασία «Γάλγο» («λαγωνικό»), αφού υπήρξε εκλεκτός πελάτης και συνεργάτης του περιβόητου γιατρού Εουφεμιάνο Φουέντες.

Στο ψυγείο του Λεόν, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλους 13 αθλητές, προπονητές, γιατρούς και παράγοντες, βρέθηκαν αρκετές σακούλες με αίμα. «Ο θάνατός του δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία των ερευνών», δήλωσε εκπρόσωπος των ισπανικών διωκτικών Αρχών.