Διπλή δουλειά θα έχει το χταπόδι Πάουλ! Το διασημότερο... μαλάκιο στον κόσμο, μετά και την επιτυχή του πρόβλεψη για πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε βάρος της Γερμανίας θα κληθεί να προβλέψει τον νικητή τόσο του μικρού όσο και του μεγάλου τελικού... αν δεν είναι κουρασμένο και παραμένει πεινασμένο!

Μέχρι στιγμής, το χταπόδι προέβλεπε μόνο τους αγώνες στους οποίους συμμετείχε η Γερμανία, με απόλυτη επιτυχία στο φετινό Μουντιάλ. Τώρα, όμως, όπως επιβεβαίωσε και το θαλάσσιο πάρκο του Ομπερχάουζεν που φιλοξενεί τον Πάουλ, θα κάνει την πρόβλεψή του, όχι μόνο για τον μικρό τελικό όπου αγωνίζονται τα πάντσερ και η Ουρουγουάη, αλλά και για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/7) ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν!

"Δεν θέλουμε να το... κάψουμε", τόνισε εκπρόσωπος του θαλάσσιου πάρκου που εξήγησε ότι το χταπόδι θα κληθεί πρώτα να προβλέψει τον νικητή του μικρού τελικού και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν και τα κουτιά της Ισπανίας και της Ολλανδίας κι αν δεν είναι κουρασμένο και παραμένει πεινασμένο θα δώσει κι εκεί την... ψήφο του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πάουλ είχε ήδη προβλέψει τις νίκες της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ απέναντι σε Αυστραλία, Γκάνα, Αγγλία και Αργεντινή, αλλά και τις ήττες από Σερβία και Ισπανία.

Κι αν και, μετά και την πρόκριση των φούριας ρόχας, ο Πάουλ αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ισπανία - οι οποίοι τον τοποθέτησαν ακόμα και στη... σημαία της χώρας με ειδική επεξεργασία! - δεν συμβαίνει το ίδιο και στη Γερμανία, με πολλούς να το ονειρεύονται... στα κάρβουνα και στα πιάτα τους!

Περίπου 350.000 οπαδοί στο Βερολίνο άρχισαν να βρίζουν το χταπόδι και τη... μητέρα του, ενώ είναι άπειρα τα post συνταγών στο ίντερνετ στα οποία ο Πάουλ αποτελεί απαραίτητο συστατικό...

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, έσπευσε να δηλώσει ότι το μαλάκιο είναι... υπό την προστασία του: "Ανησυχώ για το χταπόδι... σκέφτομαι να στείλω ομάδα προστασίας".

Πηγή: sport.gr