altΓια ακόμα έναν χρόνο θα βρίσκεται στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όπως ανακοίνωσε ο ισπανικός σύλλογος την Τετάρτη (20/01). Ο ισπανός τεχνικός ανανέωσε μέχρι το 2011 το συμβόλαιό του με τους μπλαουγκράνα, βάζοντας έτσι τέλος σε όσα σενάρια τον ήθελαν να αποχωρεί.

Το τελευταίο διάστημα, πολλά ήταν τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον 39χρονο τεχνικό να βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες ομάδες και κυρίως με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γι’ αυτό και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποφάσισε να τον δέσει μέχρι το 2011, με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία των έξι τίτλων του 2009.

"Ηταν ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουμε με τον Πεπ σαν προπονητή. Ειχαμε μία συνάντηση με τον Πεπ και μου είπε ότι θέλει να μείνει για τουλάχιστον ακόμα μία σεζόν. Το συμβόλαιο θα υπογραφεί υπό νέα προεδρία, αλλά οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι ο Πεπ θα είναι ο προπονητής της ομάδας", δήλωσε ο πρόεδρος των καταλανών, Χουάν Λαπόρτα, αναφερόμενος παράλληλα στις προεδρικές εκλογές του συλλόγου που έχουν δρομολογηθεί για την άνοιξη.

"Προτίμησα αντί να περιμένω το τέλος της σεζόν να τελειώσω την φημολογία τώρα. Αργά ή γρήγορα, ξέρω ότι θα σταματήσω να είμαι προπονητής στην Μπαρτσελόνα αλλά ξέρω ότι δεν θα είμαι καλύτερα κάπου αλλού. Πιστεύω ότι πρέπει να υπογράφουμε συμβόλαια μικρής διάρκειας γιατί, σαν προπονητής, πρέπει να κερδίζω τίτλους, τους παίκτες και τους οπαδούς", ήταν τα λόγια του Γκουαρντιόλα.

Πηγή: www.sport.gr