Παρά την αγωνιστική κυριαρχία και το γκολ νίκης επί της Σεβίλλης στο 64’ από τον Τσάβι, η Μπαρτσελόνα αποκλείστηκε μέσα στο “Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν” από την επόμενη φάση του “Copa del Rey”, καθώς οι Καταλονοί είχαν χάσει στο “Καμπ Νόου” με σκορ 1-2.

Το στοίχημα της Μπαρτσελόνα ήταν να επαναλάβει την περσινή εκπληκτική πορεία των έξι τίτλων σε έξι διοργανώσεις, αλλά προς το παρόν οι ποδοσφαιριστές της δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο που αποχαιρέτησαν μία από αυτές.

«Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, προσπαθήσαμε σκληρά επί 90 λεπτά, αλλά φαίνεται ότι δεν μας ήθελε η μοίρα. Σε εκνευρίζει το γεγονός, ιδιαίτερα αν σκεφτείς ότι τους παίζαμε μονότερμα στο δεύτερο ημίχρονο» είπε ο Ινιέστα του οποίου οι δηλώσεις κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα με του Λιονέλ Μέσι: «Δεν περιμέναμε να αποκλειστούμε. Μας πονάει να αποκλειόμαστε με αυτό τον τρόπο. Χρειαζόμασταν τύχη, την οποία δεν είχαμε. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να συγχαρούμε τους αντιπάλους μας για την πρόκριση».

«Ήμασταν πολύ καλύτεροι από τη Σεβίλλη. Είχαμε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα. Αποκλειστήκαμε, αλλά αυτό έγινε με το κεφάλι ψηλά! Πρέπει να συνεχίσουμε και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να κατακτήσουμε και τους άλλους τίτλους», δήλωσε ο σκόρερ της αναμέτρησης, Τσάβι.