altΗ εθνική ομάδα επιλέκτων της Καταλονίας νίκησε 4-2 την Αργεντινή σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης. Η Αργεντινή, εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στα τελικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, παρουσίασε τεράστια αμυντικά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Γιόχαν Κρόιφ κι έφτασαν στη νίκη.

Ο Σέρχιο Γκαρσία με κεφαλιά στο 44', ο Μπόγιαν με πλασέ στο 56', ο Σέρχιο με πέναλτι στο 70' και ο Ουρτάδο με κεφαλιά στο 76' ήταν οι σκόρερ των επιλέκτων της Καταλωνίας, ενώ για την «αλμπιτσελέστε» μείωσε στο 63' με φοβερό σουτ ο Παστόρε και στο 72' ο Ντι Μαρία με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα παρακολούθησε το ματς από την εξέδρα, λόγω της γνωστής τιμωρίας που του έχει επιβάλλει η FIFA (δίμηνο αποκλεισμό από τον πάγκο για τις δηλώσεις εναντίον των επικριτών του, μετά την πρόκριση της Αργεντινής στα τελικά του Μουντιάλ 2010).

Η εθνική ομάδα επιλέκτων της Καταλωνίας δεν παίρνει μέρος σε διεθνείς διοργανώσεις, μιας και δεν είναι αναγνωρισμένη από την FIFA και την UEFA. Παρόλα αυτά διεξάγει φιλικά παιχνίδια με άλλα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ