Η Ρεάλ Μαδρίτης χτίστηκε φέτος με σκοπό να κερδίσει το στοίχημα του Ισπανικού πρωταθλήματος και σίγουρα να βρεθεί τουλάχιστον στο φάιναλ φορ του Παρισιού. Το πρώτο, μέχρι το επόμενο, εμπόδιο για το Παρίσι είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης και νταμπλούχος Ελλάδας Παναθηναικός.

Η «βασίλισσα» υποδέχεται στο γήπεδο της την ομάδα του Ομπράντοβιτς, στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής της Eurolegue, και όπως δηλώνει ο προπονητής της Έτορε Μεσίνα, η νίκη, αν και δύσκολα, μπορεί να έρθει αν οι Μαδριλένοι προσέξουν τα πικ εν ρολ του τριφυλλιού.

«Παίζουμε κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης σε ένα πολύ σημαντικό ματς. Αν ο Παναθηναϊκός έχει ανάλογη απόδοση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα, ιδιαίτερα αν έχει όπως σε αυτό κόντρα στην Κίμκι, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Εμείς ακόμη “χτίζουμε” την ομάδα μας, το παιχνίδι μας και συνεχώς θέλουμε να βελτιωνόμαστε. Θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους οπαδούς μας. Το κλειδί της νίκης σε αυτό το παιχνίδι θα είναι να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε το πικ εν ρολ».

Από την πλευρά του, ο Ριμάντας Καουκένας, μία από τις ακριβότερες καλοκαιρινές μεταγραφές των Ισπανών, επισήμανε πως το συγκεκριμένο ματς είναι περισσότερο ένα τεστ δυνατοτήτων για την ομάδα του: «Για εμάς, το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας. Το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό θα είναι δύσκολο και περίπλοκο. Είμαι σίγουρος για αυτό αφού αντιμετωπίζουμε τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Είναι η ομάδα που παίζει εκπληκτικό μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Τέλειωσε πέρσι τη σεζόν ιδανικά και ήδη έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Είναι μια ισορροπημένη ομάδα, η οποία έχει τουλάχιστον δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Κάθε χρόνο κάνουν λίγες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη χημεία της ομάδας. Είναι πάρα πολλά χρόνια μαζί και πραγματικά είναι ένα εξαιρετικό σύνολο».

Όσο για τα προγνωστικά του αγώνα και την αγωνιστική νοοτροπία που πρέπει να έχει η ομάδα του, αν θέλει να φύγει νικήτρια, ο Λιθουανός γκαρντ σχολίασε: «Μπορούμε να ανταποκριθούμε έχοντας δύο πολύ σημαντικές απουσίες, όπως αυτές του Ρέγιες και του Βαν Ντε Σπίγκελ. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια μας. Να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση, να ψάξουμε για την έξτρα πάσα και γενικότερα θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Να είμαστε καλοί και στις δύο πλευρές του παρκέ».