Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να επικρίνεται από τα Ισπανικά μέσα για τη μέτρια απόδοση του στον αγώνα της Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια» κόντρα στη Βαλένθια, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κρίνοντας εκ του συνόλου, σπεύδει, σε συνέντευξη του στο «France Football», να τον χρίσει φαβορί για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας», βλέποντας, παράλληλα, ως αντάξιους διεκδικητές τους Σαμουέλ Ετό και Τσάβι Αλόνσο.

«Ο Μέσι είναι σίγουρα το φαβορί. Εάν νικήσει, αυτό σημαίνει πως το αξίζει. Ήταν από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα που ξεχώρισαν, επειδή βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει τίτλους. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί παίκτες από την Μπαρτσελόνα που μπορούν να πάρουν το βραβείο, όπως ο Ετό και ο Τσάβι. Ο Μέσι, όμως, είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Εάν την κερδίσει, το μόνο σίγουρο είναι πως το αξίζει».

Ο Πορτογάλος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτός που απέσπασε πέρσι το βραβείο του γαλλικού περιοδικού, δηλώνοντας πως αυτό αποτέλεσε απλά την αφορμή για να αφήσει τους κόκκινους διάβολους και να μετακομίσει στους «μερένχες» και να διεκδικήσει εκ νέου το στοίχημα του Champions League αλλά και του Ισπανικού πρωταθλήματος και κυπέλλου: «Αισθάνομαι ότι ξεκίνησε η καριέρα μου. Πρέπει να κάνω ότι έκανα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Να κερδίσω το ChampionsLeague, το πρωτάθλημα, κύπελλα. Πιστεύω ότι βρίσκομαι στην κατάλληλη ομάδα για να το κάνω. Τώρα αρχίζω από το μηδέν».