Ποιος βάζει στοίχημα για τα δεδομένα του σύγχρονου επαγγελματικού ποδοσφαίρου ότι ένας παίκτης, και μάλιστα, υψηλής ποδοσφαιρικής αξίας θα έπαιζε μόνο για τη φανέλα και γιατί αγαπάει μία ομάδα;

Κι όμως… βρέθηκε ένας. Ο Ρόμπερτο Κάρλος, σε συνέντευξη του που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα AS, δηλώνει πρόθυμος να αγωνιστεί στην παλιά του αγαπημένη, ακόμη κι αν η συνεργασία αποφέρει, κυριολεκτικά, μηδαμινούς οικονομικούς καρπούς για τον προσωπικό του λογαριασμό.

«Είμαι εδώ στη Μαδρίτη για να δείξω στη νέα σύζυγό μου, τη Μαριάνα, την πόλη όπου ήμουν πραγματικά χαρούμενος. Περιμένουμε παιδί, αυτό θα είναι το όγδοο παιδί μου» τόνισε ο Βραζιλιάνος, επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια την απόφασή του να αφήσει το Τουρκικό πρωτάθλημα, σε δύο μήνες: «Είμαι 36 ετών, μου απομένουν δύο χρόνια ποδοσφαίρου και θα ήθελα να επιστρέψω στη Βραζιλία και να παίξω για κάποια ομάδα εκεί. Πραγματικά μου λείπει το σπίτι μου, η οικογένειά μου, η πατρίδα μου. Υπάρχει όμως άλλη μια δυνατότητα. Θα ήμουν προετοιμασμένος να παίξω έξι μήνες στη Ρεάλ δωρεάν, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο. Πέρασα θαυμάσια χρόνια στη Μαδρίτη, κατακτώντας τα πάντα, και τη θεωρώ σπίτι μου».

Ο πρώην αριστερός οπισθοφύλακας των «μερένχες» ρωτήθηκε ακόμη για το νέο σχέδιο του προέδρου του συλλόγου να φέρει πίσω, σε εξωαγωνιστικά πόστα πλέον, τα άλλοτε «αστέρια» της ομάδας, αλλά και για τους νεότερους αξιοσημείωτα, για την ιστορία του ποδοσφαίρου, ακριβούς «αστέρες» που λάμπουν την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να επιστρέψω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα προτιμούσα να το κάνω ως παίκτης, αλλά, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα ήθελα να δουλέψω εδώ με τις ομάδες νέων, διδάσκοντάς τους ό,τι ξέρω. Η φετινή ομάδα είναι σπουδαία, παρά την κυριακάτικη ήττα απέναντι στη Σεβίλη. Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι η Σεβίλη έχει 4 ή 5 παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου».