«Ποιος είπε ότι χωρίς κάρβουνο (σμύρνα) δεν υπάρχουν Μάγοι με δώρα;»

Ο παραπάνω είναι ένας από τους στίχους του τραγουδιού «Días Raros», της μπάντας Vetusta Morla, που είναι υποψήφιο για τα καλύτερα ισπανόφωνα τραγούδια της χρονιάς, από τους "Viajeros" του Ispania.gr. Οι Μάγοι θα είναι και φέτος πιστοί στο ραντεβού τους και όπως κάθε χρονιά, μαζί με το χρυσάφι θα έχουν στις αποσκευές τους και σμύρνα.

Αυτό είναι ένα τέχνασμα κατά την ταπεινή μου άποψη, ώστε η αντίθεση στην λάμψη να υπερτονίσει την αξία του Χρυσού. Στην δικιά μας περίπτωση όμως οι αποσκευές είναι γεμάτες μόνο με διαμάντια, που σας προσφέρουμε για να τα εκτιμήσετε. Αυτό που σας ζητάμε είναι να αξιολογήσετε την ποιότητα του άνθρακα και να διαλέξετε αυτά που λάμπουν περισσότερο.

Η επιλογή που έγινε στα τραγούδια μόνο ενδεικτική θα μπορούσε να είναι, καθώς δεν είναι εύκολο να επιλέξεις μόνο τριάντα από τα κορυφαία τραγούδια της χρονιάς. Προσπάθησα να συμπεριλάβω όσο το δυνατόν περισσότερα είδη μουσικής, έχοντας πάντα υπόψη τις δικές σας μουσικές επιλογές για τα τραγούδια που ζητάτε να ακούσετε στις εκπομπές μας.

Στα τραγούδια που σας ζητάμε να επιλέξετε υπάρχουν μελωδίες από τον χώρο του κινηματογράφου (Por El Amor De Amar, Que El Soneto Nos Tome Por Sorpresa, Vuelvo A Pensar En Ti), από τον μουσικό πλούτο της Λατινικής Αμερικής (Latinoamérica, El Palomo del Comalito, Habana, Plena y Bomba), διασκευές σημαντικών ισπανόφωνων τραγουδιών (Los Hermanos, La Quiero A Morir, Te Estoy Queriendo Tanto, El Quinto Regimiento), Ποπ και Ροκ μελωδίες που παρέμειναν (και παραμένουν) για μεγάλο χρονικό διάστημα στις πρώτες θέσεις τόσο των Ισπανόφωνων όσο και των γενικών Charts του πλανήτη (Solamente Tú, Soñé, Lluvia al Corazón, Loca), τραγούδια από την εναλλακτική σκηνή που πάντα υποστηρίζουμε (La Cruz, Los Días Raros, Boomerang, El Mort i el Degollat), καινούρια τραγούδια από παλιά και νέα αστέρια του ισπανόφωνου πενταγράμμου (Un Ramo De Rosas, Mi Trozo Del Cielo, Dame Vida, Hacia Lo Salvaje, Un Giro Teatral, Corazón De La Realidad, Bolero con Ron, Perdóname Luna, La Orilla De Mi Pelo, Berlin), αλλά και ένα από τα νέα ισπανόφωνα τραγούδια του «δικού μας» Γιώργη Χριστοδούλου που η παρουσία του αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις τις χρονιάς.

Επιλέξτε έως και δέκα τραγούδια μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου από την λίστα που σας προτείνουμε ή ακόμα δώστε την δικιά σας πρόταση πέραν των τραγουδιών της λίστας, ώστε να φτιάξουμε την δικιά μας κατάταξη με τα πιο ταξιδιάρικα τραγούδια της χρονιάς.

Μαζί με τον τίτλο του τραγουδιού παραθέτουμε και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό για να σας βοηθήσει στην αξιολόγησή του (κάντε κλικ πάνω στον τίτλο).

Σας ευχαριστώ όλους για την παρέα που κάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια στα μουσικά μας ταξίδια στο MindRadio.gr και σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και αγάπη.

¡Un fuerte abrazo a tod@s!
Στέλιος Πλαΐτης