Το Μεταφραστικό Τμήμα του Abanico διοργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018/19 Σεμινάριο εισαγωγής στην Μετάφραση (από τα ισπανικά στα ελληνικά), καθώς και τα ακόλουθα εργαστήρια συλλογικής μετάφρασης και επιμέλειας:

-Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί, και για 20 Δευτέρες, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και ο Εδουάρδο Λουθένα δίνουν σάρκα και οστά στο Proyecto GreQuerías, την ανθολογία του σύγχρονου ελληνικού μικροδιηγήματος στα ισπανικά.  Το φετινό υλικό το αποτελούν 17 σύντομα αφηγήματα καταξιωμένων και νέων ελλήνων και ελληνίδων πεζογράφων.

-Από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, και για 20 Παρασκευές (20.00 με 22.00), οι Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και Αναστασία Γιαλαντζή συντονίζουν το συλλογικό εργαστήριο μετάφρασης της συλλογής μικροδιηγημάτων του ισπανού συγγραφέα Juan Jacinto Muñoz Rengel, El libro de los pequeños milagros, που μετά το πέρας του εργαστηρίου θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Opera.

-Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, στις 20.00 με 22.00 αρχίζει επίσης το εργαστήριο μετάφρασης και επιμέλειας διηγημάτων του μεγαλύτερου περουβιανού διηγηματογράφου, José María Arguedas με παράλληλη εμβάθυνση στο κίνημα του indigenismo. Συντονίζει ο Νίκος Πρατσίνης, σε 14 δίωρες συναντήσεις.  

-Τέλος, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, από τις 12.00 μέχρι τις 14.30, οι Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και Νίκος Πρατσίνης διοργανώνουν και διευθύνουν εργαστήριο μετάφρασης μικροδιηγημάτων με την παρουσία του συγγραφέα τους, Ρομπέρτο Γκαρσία ντε Μέσα. Το εν λόγω εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν μέχρι 12 άτομα και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Επισημαίνουμε ότι συνεχίζεται ο κύκλος συναντήσεων που ξεκίνησε πέρυσι με θέμα τη μελέτη της movida madrileña με τίτλο: Ματιές στη movida madrileña από την Αθήνα του σήμερα- με την παράλληλη συγγραφή κειμένων αλλά και τη μετάφραση σχετικού υλικού (ποίηση, τραγούδι, πεζά, κόμιξ, κλπ.) με στόχο την παρουσίαση και έκδοση σχετικού βιβλίου. Συντονιστής: Νίκος Πρατσίνης. Συμμετοχή δωρεάν. Το τμήμα έχει ήδη κλείσει.
 
Οι συντονιστές
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Νίκος Πρατσίνης

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.abanico.gr/traduction-interpretation-abanico/149-metafrasi-ispanika-ellinika-2018-19

Abanico
Kολοκοτρώνη, 12 Aθήνα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΤΗΛ +30 210.32.51.214 & 215
ΦΑΞ +30 210.32.51.215