Μέχρι τώρα δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να μην συσχετίζει την πόλη της Βαρκελώνης με την ομάδα της Μπάρτσα ακόμα και αν δεν είναι οπαδός του ποδοσφαίρου. Η επίδραση της Μπάρτσα είναι αισθητή σε όλο τον κόσμο... γι' αυτό και όσοι επισκέπτονται την Βαρκελώνη θεωρούν απαραίτητο να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Καμπ Νόου και να ενημερωθούν για την ιστορία της λέσχης.

Η περιήγηση ξεκινά με την πρόσβαση στο πιο σύγχρονο μουσείο ποδοσφαίρου και το πιο επισκέψιμο στον κόσμο... πάνω από ενάμισι εκατομμύριο επισκέπτες!

Το μουσείο

Το μουσείο παρουσιάζεται σε πολλά τμήματα, με διαδραστικούς τοίχους και τραπέζια με διάφορα είδη συλλεκτικά, καθώς και βιτρίνες με όλα τα τρόπαια... Τα κύπελλα περιμένουν στη σειρά για να τα απαθανατίσετε με τη μηχανή σας!

Vitrinas museu FCB

Η ιστορία

Το πρώτο τμήμα είναι αφιερωμένο στης ιστορία της λέσχης: Από την ίδρυσή της μέχρι τις μέρες μας. Εδώ η Μπαρτσελόνα παρουσιάζει μία καινούργια συλλογή από αντικείμενα και τρόπαια που φυλάσσονται στο μουσείο για να μας εισάγουν στην ιστορία της λέσχης ακολουθώντας χρονολογική σειρά από καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα, αθλητικά ρεκόρ και σημαντικές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες.

Documento acreditativo 1a. liga FCBarcelona

Τιμητικές διακρίσεις

Ο χώρος αποτελείται από βιτρίνες γεμάτες από τιμητικές διακρίσεις της ομάδας.

Τα Αθλητικά Τμήματα της Barça και Παλμαρέ

Επίσης στο μουσείο θα ανακαλύψεις τα αθλητικά τμήματα των Club: μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και ποδοσφαίρου 5 x 5, καθώς και ένα τμήμα σχετικό με το παλμαρέ της οντότητας: "Μπάρτσα είναι κάτι περισσότερο από ένα club" ... ενοποιημένη οντότητα κατά έναν αιώνα, ακόμη και παρά τις αντιξοότητες της ιστορίας: η λέσχη, από την έναρξή της, υπερασπίστηκε πάντα τα χρώματα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό του λαοὐ της Καταλονἰας.

Οι επέτειοι της Λέσχης

Από αυτὀ το τμήμα μπορείς να περάσεις σε μια μικρή έκθεση που δείχνει τα πλαστικά έργα διεθνών καλλιτεχνών όπως ο Miró και ο Antoni Tàpies, που δημιούργησαν έργα τέχνης για να τιμήσουν την 75η επέτειο και την εκατονταετηρίδα της λέσχης, αντίστοιχα.

Διαδραστικά πάνελ και "Χρυσές Μπάλες"

Μια σειρά από διαδραστικούς πίνακες θα σου προσφέρει την ολοκλήρωση της εμπειρίας και της ανακάλυψης των βιογραφικών των θρύλων του συλλόγου, προπονητών και προέδρων του, πριν να φτάσεις στο χώρο που είναι αφιερωμένος στις "Χρυσές Μπάλες" του Leo Messi.

Τώρα όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσεις την επίσκεψή σου στο Καμπ Νόου!

Η εμπειρία

Βγαίνοντας από το μουσείο, έχεις την πύλη προς τις κερκίδες για μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό του γηπέδου... να η εξέδρα! Από αυτή τη στιγμή μπορείς να απολαύσεις το Καμπ Νόου και να το απαθανατίσεις με τη φωτογραφική σου μηχανή!

Αίθουσες Τύπου

Υπάρχουν τρεις χώροι για τους δημοσιογράφους όπου επιτρέπεται η είσοδος στους επισκέπτες. Η κύρια αίθουσα τύπου, η μικτή ζώνη στην οποία περνούν οι παίκτες για τη δημοσιογραφική συνέντευξη -στο δρόμο προς τα αποδυτήρια-, και οι καμπίνες από όπου μεταδίδουν οι σχολιαστές.

Αποδυτήριο της φιλοξενούμενης ομάδας

Θα πρέπει να συμβιβαστείς με μία επίσκεψη στα αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας, επειδή η Μπάρτσα χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά τα αποδυτήριά της και οι διαδικασίες προετοιμασίας της ομάδας δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους επισκέπτες.

Η Σήραγγα Αποδυτηρίων

Πρόσφατα ανακαινισμένη, και με "το βρυχηθμό του γηπέδου" ως μουσική υπόκρουση, μπορείς να μπεις στο "πετσί" των παικτών όταν τρέχουν για να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το γήπεδο

Συγκρατήσου μέχρι τέλους και μην βιάζεσαι να προσγειωθείς στο πράσινο χαλί! Φυσικά, δεν μπορείς να πατήσεις μέσα στο χώρο... ούτε να κάνεις ένα βήμα μέσα στο χορτάρι. Απαγορεύεται!!!

Η φροντίδα του γκαζόν είναι υπόθεση υπερβολικά σχολαστική μέχρι του σημείου που με λάμπες θερμότητας παρέχουν κατάλληλες θερμοκρασίες για την τέλεια ανάπτυξή του.

Αίθουσα πολυμέσων

Και για να ολοκληρωθεί η εμπειρία, γύρνα πίσω στο Μουσείο. Στο δεύτερο όροφο, θα εισχωρήσεις στην αίθουσα πολυμέσων όπου, μεταξύ άλλων, μπορείς να απολαύσεις μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών, π.χ. της οθόνης πλάτους 35 μέτρων, τα καλύτερα στιγμιότυπα της νικήτριας ομάδας!

Η Μπουτίκ

Ολοκληρώνοντας την περιήγηση οφείλεις στον εαυτό σου ένα πέρασμα από τη μπουτίκ της ομάδας από όπου θα προμηθευτείς τις πιθανές παραγγελίες που θα έχεις από φίλους κάνοντας αγορές αυθεντικών προϊόντων της F.C. Βarcelona.

Bcnsmartours.com