20.000 Έλληνες ταξιδιώτες άνω των 55 ετών ταξιδεύουν στην Ισπανία φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση του προγράμματος

Oλα οφείλονται σε πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ισπανίας! Η τελευταία, αναγνωρίζοντας τη στρατηγική σημασία που έχει ο τουρισμός για την ισπανική οικονομία και ανάπτυξη, σχεδίασε και υλοποιεί το «Travel Senior 55+» ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα οκταήμερων ομαδικών εκδρομών, για κατοίκους 16 χωρών της ΕΕ άνω των 55 ετών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, ήτοι από τον Οκτώβριο ώς και τον Απρίλιο, σε τουριστικές περιοχές της Ισπανίας και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία και τις Βαλεαρίδες νήσους.

Ξεσηκώνοντας τους Ευρωπαίους από τον... καναπέ

Οι στόχοι του προγράμματος είναι τρεις. Αφενός αποσκοπεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου των περιοχών όπου υλοποιείται, αποτελώντας μια τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, ειδικά σε αυτή την περίοδο κρίσης που διέρχεται η ισπανική και παγκόσμια οικονομία. Αφετέρου το «Travel Senior 55+» θέλει να… ξεσηκώσει τους Ευρωπαίους από τους καναπέδες τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, συμμετέχοντας σε ένα ταξίδι όπου τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια έχουν κανονιστεί πριν από αυτούς γι' αυτούς. Τα 32 συμβεβλημένα ξενοδοχεία (16 στην Ανδαλουσία και άλλα τόσα στις Βαλεαρίδες νήσους) είναι 4 αστέρων και βρίσκονται σε παραλιακές περιοχές. Στην τελική τιμή των 480 ευρώ κατ' άτομο για κάθε οκταήμερη εκδρομή περιλαμβάνονται: τα αεροπορικά εισιτήρια και οι φόροι αεροδρομίων, οι μεταφορές από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα, 7 διανυκτερεύσεις, πλήρης διατροφή, πρόγραμμα διασκέδασης στο ξενοδοχείο, 2 εκδρομές μισής μέρας, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια αστικής ευθύνης. Ο τρίτος στόχος του προγράμματος αναφέρεται στην ευρωπαϊκή προσέγγιση και γνωριμία των λαών μεταξύ τους, αφού ένα ταξίδι αποτελεί ένα πολύ καλό δίαυλο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των λαών, γνωριμίας με τις παραδόσεις, ήθη, έθιμα, νοοτροπίες, γεύσεις, μουσικές κ.ά.

Πρώτοι οι Ελληνες στη συμμετοχή

Από την πρώτη κιόλας χρονιά υλοποίησης του, το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικά από τους Ελληνες φίλους των ταξιδιών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κατά την πρώτη περίοδο υλοποίησής του (1/10/2009-7/05/2010), το οποίο απευθύνεται σε 80.000 ταξιδιώτες από 16 χώρες της ΕΕ, περισσότεροι από 20.000 Ελληνες ταξίδεψαν ή έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Ισπανία. Πρόκειται για έναν αξιοσημείωτα μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών, που φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση των συμμετεχόντων χωρών, με δεύτερη την Ιταλία και τρίτη την Πολωνία, χώρες με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από αυτόν της Ελλάδας.

Ταξιδεύοντας με τους ειδικούς

Κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού η ισπανική κυβέρνηση επέλεξε σε κάθε χώρα την καταλληλότερη εταιρεία για τη διοργάνωση και διαχείριση του προγράμματος στην εθνική αγορά της. Στην Ελλάδα o συντονισμός της υλοποίησης του προγράμματος ανατέθηκε στον ταξιδιωτικό οργανισμό Kavaliero Viajes, ο οποίος συνεργαζόμενος με 300 επιλεγμένα τουριστικά γραφεία σε όλη τη χώρα, κατάφερε να ανεβάσει την ελληνική συμμετοχή στην πρώτη θέση. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι για τη σωστή υλοποίηση του προγράμματος το Kavaliero Viajes οργάνωσε απευθείας πτήσεις από την Ελλάδα για τη Σεβίλλη και τη Μαγιόρκα, (η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα από τις 16 συμμετέχουσες χώρες που δεν είχε απευθείας πτήσεις προς τις περιοχές υλοποίησης του προγράμματος).

Μάλιστα, μέσα στον Απρίλιο αναμένονται στην Αθήνα εκπρόσωποι του ισπανικού οργανισμού που συντονίζει το πρόγραμμα, για να βραβεύσουν το Kavaliero Viajes και τους συνεργάτες του. Χαρακτηριστικό, τέλος, της Ισπανικής επιδοκιμασίας και αναγνώρισης είναι ότι ήδη ανατέθηκε στο Kavaliero Viajes να «τρέξει» το πρόγραμμα και κατά την επόμενη χρονιά (Οκτώβριος 2010-Απρίλιος 2011).

Το πρωτοποριακό και επιτυχημένο εγχείρημα της ισπανικής κυβέρνησης αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης και φυσικά και η Ελλάδα, αφού είναι σίγουρο ότι θα δώσει μια βαθιά ανάσα στο χειμαζόμενο ελληνικό τουρισμό.

Kavaliero Viajes
Απόλλωνος 1 & Νίκης, Αθήνα
τηλ. 210-32.48.448
www.kavaliero-viajes.com

* Σημείωση: Οι τιμές διαμονής, ναύλων κτλ. που αναφέρονται στον εκάστοτε προορισμό, είναι αυτές που ίσχυαν κατά την χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Πηγή: kathimerini.gr