Το 1989, στα 15 της ήταν το ίδιο ακαταμάχητη. Τότε ξεκινούσε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας στο video clip ‘La Fuerza del Destino’ των Ισπανών Mecano. Η πιτσιρίκα Πενέλοπε ήταν απλώς ο εαυτός της -ανέμελη και δροσερή μέσα σε έναν αιθέριο ύμνο του new wave γεμάτο ρομαντικά συνθεσάιζερ. Στο «τόσο-80’s» φιλμάκι ερμήνευε την ηρωίδα μιας κλασικής ιστορίας αγάπης: την ερωτευόταν ένας όμορφος (ο κιθαρίστας των Mecano), ύστερα την αγαπούσε ακόμα περισσότερο, ύστερα τραβιόντουσαν λίγο και στο τέλος έμεναν μαζί για πάντα. Και φυσικά συναγωνίζονταν ποιος είχε τα πιο ατίθασα μακριά μαλλιά.

Από εκεί κι έπειτα, άρχισαν όλα να παίρνουν το δρόμο τους με την Πενέλοπε να μεταμορφώνεται σταδιακά στην πιο εξαγώγιμη star της χώρας της.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βέβαια η Ισπανίδα «με τη συμπυκνωμένη θηλυκότητα» κερδίζει ακόμα πιο γρήγορα τις επιτυχίες.

Έτσι, σε αυτή τη φάση είναι:

  • σταθερή μούσα του Αλμοδοβάρ (εμφανίζεται σε ρόλο έκπληξη στη νέα του ταινία «Los Amantes Pasajeros» που θα αρχίσει να προβάλλεται το Μάρτιο στην Ισπανία)
  • η νέα αγαπημένη star του Γούντυ Άλεν ( πρώτα στο φιλμ ‘Vicky Christina Barcelona’ και πρόσφατα στο «Στη Ρώμη με Αγάπη»)
  • η πρώτη Ισπανίδα ηθοποιός που έχει στην κατοχή της Oscar ( B΄γυναικείου ρόλου το 2008 για την ερμηνεία της στο ‘Vicky Christina Barcelona’) κι επίσης η πρώτη Ισπανίδα με το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλυγουντ.
  • πρωταγωνίστρια του νέου ημερολογίου του Campari για το 2013 με τίτλο “Kiss Superstition Goodbye’’, φωτογραφημένη από τον διάσημο φωτογράφο Kristian Schulle.
  • δις μάνα, αφού περιμένει το δεύτερο παιδί του Μπαρδέμ (το πρώτο τους παιδί, ο Λεόν γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2011). Μάλιστα για την… ερμηνεία της στον εφ’ όρου ζωής ρόλο της μητρότητας ο Αλμοδοβάρ είπε: «Ήξερα ότι η Πενέλοπε θα γινόταν καταπληκτική μητέρα. Δεν φοβάται την αγάπη»

Πρόσφατα, η Πενέλοπε έγινε και πάλι πρωταγωνίστρια σε μουσικό video clip. Αυτή τη φορά όχι μόνο ως μοντέλο αλλά κι ως τραγουδίστρια. Εμφανίζεται στο νέο clip του βραβευμένου με Grammy Ισπανο-Ιταλού ηθοποιού και τραγουδιστή Μιγκέλ Μποσέ (τι σας θυμίζει; τι σας θυμίζει; Είχε τριπλό ρόλο στα «Ψηλά Τακούνια» του Αλμοδόβαρ) κι από κοινού τραγουδούν ‘Decirnos Adios’ –όπως ονομάζεται το πρώτο single του ομώνυμου νέου του δίσκου. Το δε μελιστάλαχτο, μάλλον αδιάφορο τραγούδι έχει γράψει ο αδερφός της Πενέλοπε, Εντουάρντο Κρουζ.

Βέβαια σημασία δεν έχει τόσο το τραγούδι όσο το ότι η Πενέλοπε ερμηνεύει για άλλη μια φορά με άνεση το ρόλο της ντίβας. Της απαρηγόρητης που πίνει, καπνίζει και πονάει για τον έρωτα –όχι με την υστερία που είχε στο ‘Vicky Christina Barcelona’ αλλά εξίσου πειστικά.

Πηγή: www.athensvoice.gr