Στο πλαίσιο της περιοδείας του με ηλεκτρικό ποδήλατο, ο Iσπανός Γκιμ Βαλς Τερουέλ, έκανε μια στάση στην Αθήνα και μας μίλησε για τη ζωή στο δρόμο.

- Τελείωσα διαχείριση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και έχω master στη διοργάνωση συνεδρίων. Έζησα τρία χρόνια στο Λονδίνο όπου δούλεψα ως επικεφαλής ενός εστιατορίου μέχρι που είχα την προσφορά να ανοίξω ένα εστιατόριο στο Πεκίνο ως διευθυντής μάρκετινγκ και δεύτερος μετρ. Ενώ δούλευα στο Πεκίνο, μια ημέρα -ήταν 24 Αυγούστου 2008- ξύπνησα και το ήξερα: Θα έκανα το γύρο του πλανήτη μ’ ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να το προωθήσω αλλά και σαν μια ευκαιρία να δω τον κόσμο. Τα δύο πάθη μου, τα ταξίδια και η ποδηλασία, συνδυάστηκαν.

- Κάθε μέρα είναι μια αξιομνημόνευτη εμπειρία, διότι οι άνθρωποι την κάνουν αξέχαστη. Οι αντιδράσεις των ανθρώπων στο πρότζεκτ είναι εκπληκτική. Φυσικά, ο πιο σημαντικός άνθρωπος που γνώρισα είναι μια δημοσιογράφος που μου πήρε συνέντευξη στο Ανόι του Βιετνάμ. Σήμερα είναι η γυναίκα μου και γυρίζει τον κόσμο μαζί μου.

- Ο στόχος μου είναι να προωθήσουμε τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν τον κόσμο ευτυχισμένο όταν το χρησιμοποιεί. Εάν συνδυάσεις μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου μπορείς να έχεις ένα 100% βιώσιμο μέσο μεταφοράς. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσελκύουν όλο και περισσότερο κόσμο και μπορούν να βελτιώσουν το περιβάλλον και την υγεία του κόσμου.

- Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο τελικός μας προορισμός. Ελπίζω να βρούμε κάποια χορηγία για να ολοκληρώσουμε το ταξίδι στην Ασία.

- Η εικόνα της Αθήνας δεν έχει αλλάξει καθόλου για εμένα. Τα επεισόδια που έγιναν την προηγούμενη Τετάρτη δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία και νομίζω ότι γίνονται προκειμένου να χαλάσει η εικόνα και η σημασία των αιτημάτων που έχουν οι υπόλοιποι. Όπως για παράδειγμα ότι το καπιταλιστικό σύστημα δε δουλεύει πια. Οι σύγχρονες κοινωνίες χρειάζεται να αναπροσδιορίσουν τις αξίες και τις δομές τους. Ωστόσο, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο στην εικόνα της Αθήνας είναι οι χιλιάδες ποδηλάτες που κάνουν εξήντα χιλιόμετρα κάθε Παρασκευή βράδυ (σσ: Freeday), αυτό σημαίνει πολλά.

- Σκοπεύαμε να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη, αλλά περισσότερο δουλεύουμε προετοιμάζοντας την παρουσίαση που θα κάνουμε στην Αθήνα αυτή την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Τεχνόπολη.

* Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιοδεία επισκεφτείτε την σελίδα: www.electricbicycleworldtour.com/

Πηγή: www.tovima.gr