Πριν μερικά χρόνια ως φοιτήτρια Erasmus είχα την ευκαιρία να περάσω τα Χριστούγεννα μαζί με μία πολύ καλή και φιλική οικογένεια από το Βαγιαδολίδ (Valladolid, Castilla y León). Από όλα τα φανταστικά πιάτα που δοκίμασα εκείνη την μέρα, ένα μου έμεινε αξέχαστο. Ήτανε το dátiles con bacón, δηλαδή χουρμάδες με μπέικον. Σας παρουσιάζω την συνταγή για να το απολαύσετε!

Υλικά:
οδοντογλυφίδες
φέτες μπέικον
χουρμάδες (αποξηραμένους και χωρίς κουκούτσι)
αμύγδαλα περλέ (χωρίς φλούδα)

Εκτέλεση:
Στη θέση του κουκουτσιού βάζουμε το αμύγδαλο. Τυλίγουμε τον χουρμά με μία φέτα μπέικον. Για να μην ανοίξει στερεώνουμε με την οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180º C επί 10 λεπτά. Έτσι ψημένοι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!