altSold out έγινε η πρώτη συναυλία της Luz Casal στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) το Σάββατο 28 Μαρτίου και λόγω της μεγάλης ζήτησης προστέθηκε άλλη μια συναυλία την επόμενη μέρα 29 Μαρτίου.

Η μεγάλη Ισπανίδα ντίβα και μούσα του Πέδρο Αλμοδοβάρ τραγουδάει για τον έρωτα και τη ζωή.

«Ό,τι είχαμε τελείωσε και θα το μετανιώσεις... που έδωσες τέτοιο τέλος σε ένα χρόνο αγάπης. Εάν φύγεις τώρα, γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι οι μέρες είναι ατέλειωτες και άδειες χωρίς εμένα. Και τα βράδια... και τα βράδια για να μη νιώθεις μόνος θα θυμάσαι τις δικές μας ευτυχισμένες ημέρες, θα θυμάσαι τη γεύση των φιλιών μου και ξαφνικά θα καταλάβεις τι σημαίνει ένας χρόνος αγάπης...» «Lo nuestro se acabó y te arrepentirás de haberle puesto fina un año de amor. Si ahora tu te vas, pronto descubrirás que los días son eternos y vacíos sin mí. Y de noche... y de noche por no sentirte solo, recordarás nuestros días felices, recordarás el sabor de mis besos. Y entenderás en un sólo momento qué significa un año de amor. Qué significa un año de amor.»

«Aν θέλεις να υποφέρεις βαθιά, θυμήσου με, αν θέλεις να κλάψεις, θυμήσου με. Δες πώς τιμώ τη θεϊκή μορφή σου, το αγαπημένο σου στόμα που μου δίδαξε την αμαρτία. Θυμήσου με όταν υποφέρεις , όταν θρηνείς θυμήσου με και πάλι. Τις στιγμές που θα ήθελες να μου πάρεις τη ζωή θυμήσου πως δεν την θέλω. Δεν σημαίνει τίποτα χωρίς εσένα...» «Si tienes un hondo penar, piensa en mí, si tienes ganas de llorar, piensa en mí. Ya ves que venero tu imagen divina, tu parvula boca que siendo tan niña me enseño a pecar. Piensa en mí cuando sufras, cuando llores también, piensa en mí. Cuando quieras quitarme la vida, no la quiero... para nada para nada me sirve sin ti...»

Η συγκίνηση που προκάλεσε σε όλο τον κόσμο με τις συγκλονιστικές της ερμηνείες στα δύο παραπάνω τραγούδια («Un Año de Amor» & « Piensa en mí») στην ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Almodóvar «Ψηλά Τακούνια», εκτίναξε στα ύψη την δημοτικότητα της. Την έχουν αποκαλέσει ''ντίβα της Ιβηρικής'' και εδώ και πολλά χρόνια αφήνει το στίγμα της στο ισπανικό τραγούδι. Με 12 προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της, και εκατομμύρια πωλήσεις, είναι ίσως η πιο διάσημη εκπρόσωπος της ποπ ισπανικής σκηνής στον κόσμο ενώ της έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία και το περίφημο Goya της Ισπανικής κινηματογραφικής ακαδημίας.
Πρόκειται για την τραγουδίστρια που εισήγαγε το ροκ στην Ισπανία και ταυτόχρονα εξήγαγε την σύγχρονη μουσική δημιουργία της χώρας της σε όλο το κόσμο, πειραματιζόμενη συνεχώς με νέα είδη και συνεργαζόμενη με μεγάλους καλλιτέχνες, τραγουδώντας είτε ροκ μπαλάντες, είτε blues, είτε φλαμένκο, αλλά παραμένοντας πάντα η πλέον πληθωρική και ευαίσθητη φωνή της εποχής της.
«...Τραγουδάω με την καρδιά μου και θέλω να είμαι αληθινή στο κοινό που με παρακολουθεί, και για να το πετύχω αυτό πρέπει να τραγουδάω στην μητρική μου γλώσσα. Εξάλλου η ομορφιά της μουσικής είναι να την βιώνεις όπως εσύ τη νιώθεις...», δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξή της η διάσημη Ισπανίδα ερμηνεύτρια που διαθέτει μια φωνή γεμάτη ένταση και εκφραστικότητα. Iδιαίτερη σαν τη θάλασσα, πότε ήρεμη και πότε θυμωμένη, μοιάζει να κουβαλάει κάτι από την υγρασία της Γαλικίας, από τους κελτικούς μύθους, που κρύβονται στα καταπράσινα δάση της πατρίδας της, από την ορμή των πελώριων κυμάτων του Ατλαντικού. H Luz Casal φέρνει τη μεσογειακή ατμόσφαιρα στα τραγούδια της εναρμονισμένη πλήρως με το πνεύμα του φλαμένκο. Χαρακτηριστικό της είναι η αντίφαση και απόδειξη, ότι κάνει δηλαδή συχνά το κοινό της να δακρύζει μέσα από μια μπαλάντα της και μετά απότομα με ένα από τα ροκ τραγούδια της αυτόματα να πετάγονται όλοι από τις θέσεις τους.
Η Μεγάλη Κυρία του Ισπανικού πενταγράμμου ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 28 Μαρτίου για μια εντυπωσιακή συναυλία. Μια ιδιαίτερη και λεπτή μουσική ισορροπία ανάμεσα στον έρωτα, το θάνατο και τη ζωή.
Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Ερμού 1, Τηλ.: 210 7282 333
Τιμές εισιτηρίων: 35,45 & 55€. Φοιτητικά 25€. Διακεκριμένη ζώνη, 70€.
Παραγωγή: GMI CORPORATION, τηλ. 210 7258 510