Η ανατρεπτική «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ» του Σταύρου Λίτινα , που άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς, μετά από 2 χρόνια επιτυχίας, με 100 και πλέον παραστάσεις, ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 4/1/15.

Για πρώτη φορά ο χορός προσεγγίζει τόσο αριστοτεχνικά ένα θεατρικό έργο.

• «Πώς γίνεται να “αντικαταστήσει” τον αριστουργηματικό λόγο του Σουηδού συγγραφέα και ωστόσο να μη χαθεί τίποτα από τις αποχρώσεις του; Και όμως.» (ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑΣΗ ­ clickatlife.gr, 14/4/14)

• «Δεν χρειάζεσαι λόγια, μόνο εικόνες και ήχους.» (ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ ­ ΠΟΝΤΙΚΙ ART, 13/3/14)

• «Κατάφερε με τη βουβή “γλώσσα” του σώματος... να εκφραστούν, σχεδόν να “ειπωθούν”, όλα όσα είναι, νιώθουν, λένε, αποσιωπούν, σκέπτονται και πράττουν τα πρόσωπα που έπλασε ο Στρίντμπεργκ (ΘΥΜΕΛΗ ­ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 1/3/14)

• «Μια τελετουργία κινήσεων που κάνει ορατό το αόρατο μέρος της ερωτικής διαμάχης. [...] ένα σχεδόν μυθικό ζευγάρι, μια υπερβατική αφαίρεση του κειμένου του Στρίντμπεργκ» (ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ­ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 17/2/14)

• «Κάθε θεατρική σεζόν έχει τα κρυμμένα διαμάντια της... Αφαιρώντας ολοσχερώς το λόγο [...] ο χορογράφος Σταύρος Λίτινας [...] μεγαλουργεί δραματουργικά όσο και αισθητικά.» (ΙΛΕΙΑΝΑ ΔΗΜΑΔΗ ­ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, 13/2/14, 12/12/13)

• «Αισθητική τελειότητα...» (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ­ grafei.worldpress.com, 6/11/13)

• «Σαν σε βωβό κινηματογράφο, ένταση, ερωτισμός, κίνηση που ανέβλυζε και γέμιζε τον αέρα σαν ένα κόκκινο πανί στον άνεμο» (ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ­ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26/10/13)

Δεσποινίς Τζούλια: Εύα Παρασκευοπούλου
Υπηρέτης Ζαν: Σταύρος Λίτινας
Μαγείρισσα Κριστίν: Αλίνα Αναστασιάδη
Αφήγηση: Άντζελα Μπρούσκου

Τη μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά, τους φωτισμούς και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Σταύρος Λίτινας.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 8 ευρώ (φοιτητικό & ανέργων)
τηλ. κρατήσεων: 210 34 69 575