Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014. Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων εκ μέρους της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας εγκαινιάστηκε χθες ο Κύκλος Διαλέξεων «Ημέρα της Αντίστασης των Ιθαγενών στη Βενεζουέλα και την Abya Yala (Αμερική)» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τη δεύτερη μέρα, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, θα παρουσιάσουν τη δεύτερη διάλεξη στο Αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα ΙΙ» του Παντείου Πανεπιστημίου, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, στις 17:00, με τη συμμετοχή του αναγνωρισμένου ανθρωπολόγου, ιστορικού και καθηγητή του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας, Ronny Velásquez, ο οποίος κατέφθασε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου για μια σειρά διαλέξεων στην Ελληνική Δημοκρατία και την Ευρώπη.

Ο Καθηγητής Velásquez, είναι Διδάκτορας Κοινωνικών Επιστημών, συγγραφέας και τακτικός καθηγητής του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας (UCV), ενώ μετρά αρκετές συνεργασίες με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της περιφέρειας. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει εκτενή βιβλιογραφία με θεματολογία τους Προ-αποικιακούς Πολιτισμούς της Αμερικής, την κουλτούρα τους και τις διακρίσεις που έχουν υποστεί τους τελευταίους αιώνες. Σήμερα, τα βιβλία του κυκλοφορούν στη Βενεζουέλα, την Ονδούρα, τον Παναμά, τη Χιλή, το Εκουαδόρ, την Αργεντινή και την Κόστα Ρίκα.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, Farid Fernández και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου, Ισμήνη Α. Κριάρη.

Μετά το πέρας της ομιλίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, προσκαλούν με χαρά την ελληνική, τη λατινοαμερικάνικη, τη φοιτητική και την ακαδημαϊκή κοινότητα για να συμμετάσχουν σε αυτό το σημαντικό κύκλο διαλέξεων.