Ο Ισπανός, καταλανικής καταγωγής σεναριογράφος και σκηνοθέτης Alejandro Lorenzo Lledo θα μεταφέρει κινηματογραφικά την τραγωδία "Φιλοκτήτης" του Σοφοκλή με τίτλο «ΛΗΜΝΟΣ».

Θα είναι η πρώτη ισπανική ταινία βασισμένη και εμπνευσμένη από Ελληνική τραγωδία, αλλά και η πρώτη ισπανική ταινία που προσδιορίζεται χρονικά στην περίοδο του Τρωικού Πολέμου. Το έργο υποστηρίζεται από διάφορες ενώσεις για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Ο Lledo και η ομάδα του επιθυμούν να διατηρήσουν αυστηρά την ποιότητα του κειμένου και της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, αλλά παράλληλα να αξιοποιήσουν τις τεράστιες δυνατότητες που δίνει σήμερα ο κινηματογράφος.

Το καστ και το συνεργείο απαρτίζεται από ανερχόμενους και έμπειρους επαγγελματίες της Ισπανικής κινηματογραφίας. Οι συντελεστές της ταινίας εγκαινίασαν και το blog http://lemnosfilm.blogspot.com.es, αλλά σελίδες στο facebook και το twitter https://twitter.com/lemnosfilm.

Θέλουν να φτιάξουν με αυτόν τον τρόπο μια μεγάλη κοινότητα που θα αγκαλιάσει την ταινία, αλλά και παράλληλα θα αναδείξει πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Η σελίδα της Ισπανικής ταινίας LEMNOS στο Facebook είναι:
https://www.facebook.com/lemnosfilm

Περισσότερα: http://fashionart-lover.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7310.html