Στον διεθνή διαγωνισμό TALENT MADRID 2013 που φέτος γίνεται στην Ισπανία, συμμετέχει και ένας Έλληνας (και μέλος του ispania.gr!), κάτοικος Ισπανίας, ο Γιάννης Λυμτσιούλης. Η πρότασή του Γιάννη είναι στην κατηγορία "Θέατρο", ονομάζεται "Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Πολέμους" και είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή.

Δείτε λοιπόν το βιντεάκι της συμμετοχής στο TALENT MADRID κάνοντας κλικ εδώ, και αν θα σας άρεσε να δείτε την πρωτότυπη πρόταση του Γιάννη να υλοποιείται, απλά κάντε κλικ στο "Votar" δεξιά από το βίντεο. Μπορείτε να ψηφίσετε με το facebook, αλλά και τον twitter λογαριασμό σας.

Η διάρκεια της ψηφοφορίας είναι από σήμερα μέχρι τις 21/12.

Σύνδεσμος συμμετοχής: http://talentmadrid.teatroscanal.com/la-vuelta-al-mundo-en-80-guerras/
Ψηφίστε από εδώ: http://www.talenthouse.com/creativeinvites/preview/a5ffefbfa8d840a8f29288a563cec406/755

Το "Talent Madrid" είναι ένας διαγωνισμός/φεστιβάλ που έχει σαν στόχο να ανακαλύψει και να προωθήσει νέα ταλέντα στον χώρο του θεάματος: καλλιτέχνες, θεατρικούς συγγραφείς, χορογράφους, συνθέτες, καλλιτέχνες του τσίρκου και του καμπαρέ που έχουν να προτείνουν ένα αυθεντικό θέαμα. Οι 60 υποψηφιότητες που θα έχουν τις περισσότερες ψήφους από το κοινό (facebook, twitter) και από μια επιτροπή ειδικών θα πάνε στον τελικό.

Δείτε και το βίντεο της συμμετοχής:

Ο Γιάννης Λυμτσιούλης συνοψίζει την ιδέα του με τα παρακάτω λόγια:

«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΠΟΛΕΜΟΥΣ» είναι μια Πανοραμική βόλτα στον Κόσμο. Μετά από 20 χρόνια που γράφω και ταξιδεύω ως ξεναγός αποφάσισα να γράψω ένα έργο που θα επιτρέψει στους θεατές να «βγάλουν τις δικές τους προσωπικές φωτογραφίες». Μέσα από τον τρόπο που έχω δομήσει το έργο, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν σε ποιες χώρες 5 Ηπείρων και 105 Θαλασσών επιθυμούν να ταξιδέψουν. Οι ηθοποιοί και ο «ξεναγός», θα είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε επιλογή ανάμεσα σε μια ευρύτατη λίστα που θα τους προσφερθεί. Δεν έχει σημασία πώς θα γίνει αυτό, είναι όλα υπό έλεγχο, πάντως οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα έστω κι έτσι, να ταξιδέψουν. Αφού η «Κρίση» έπαθε την κρίση της και σαν υστερικά όλο μας κλείνει δρόμους, έφτιαξα τον Γύρο του Κόσμου σε 80 Πολέμους για να ταξιδέψουμε αλλιώς. Να πάμε κι από δω να πάμε κι από κει, να γνωρίσουμε την Ιστορία άλλων ανθρώπων, «μακρινών», τις παραδόσεις και τις μουσικές τους, τα βάσανα και τις χαρές τους, το βαθμό παράδοσής τους στην Αγκαλιά της Παγκοσμιοποίησης, τους Πολέμους τους και την Επιθυμία τους για Ειρήνη.

«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΠΟΛΕΜΟΥΣ», εκτός από μια σύγχρονη «φωτογραφία» του Κόσμου, είναι ένα Ταξίδι της Μνήμης μέσα στην Ιστορία.

Στόχος μου είναι ο θεατής να περάσει καλά, με πολύ μουσική και χορό αλλά στην ίδια στιγμή, καθώς θα βγαίνει απ' το θέατρο, θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να έχω συνεισφέρει στο να συνειδητοποιήσει ΤΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ αν η Παγκοσμιοποίηση κατορθώσει να μετατρέψει τον κόσμο σ' ένα «πρόβατο Ντόλλυ», κλωνοποιώντας ένα και μοναδικό Modus Vivendi, έναν ίδιο κι απαράλλακτο τρόπο ζωής για όλους.

Οι πόλεμοι δε γίνονται γιατί είμαστε διαφορετικοί, αντίθετα, οι πόλεμοι κηρύσσονται. στο όνομα της μανίας μας να κάνουμε τους άλλους σαν και μας, να εξαφανίσουμε τις Διαφορές. Σ' αυτές τις διαφορές κάνει «στάση» ο ««ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΠΟΛΕΜΟΥΣ».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΤΣΙΟΥΛΗΣ


La Vuelta al Mundo en 80 Guerras, es una Panorámica del Mundo. Después de 20 años escribiendo y a la vez viajando como guía turístico, he decidido crear esta obra que permita al espectador “sacar sus propias fotos”. Los espectadores escogerán a qué países de los cinco continentes quieren “viajar”. Conocerán su Historia, sus ritos, sus músicas, sus penas y glorias, su grado de entrega a la Globalización, sus Guerras y su deseo de Paz.

La Vuelta al Mundo en 80 Guerras, además de ser una “foto” actual, es un viaje de la Memoria en la Historia. Aspiro a que el espectador lo pase bien, con mucha música y baile; pero también a que salga del teatro con la consciencia de QUÉ es lo que se perderá si la Globalización, consigue convertir el Mundo en una “oveja Dolly”, clonando un Único Modus Vivendi.

Las Guerras no se hacen por el hecho de ser distintos, sino en por el intento de eliminar las diferencias. En esas diferencias hace sus “paradas” La Vuelta al Mundo en 80 Guerras.

http://talentmadrid.teatroscanal.com/la-vuelta-al-mundo-en-80-guerras/
Enlace para votar: http://www.talenthouse.com/creativeinvites/preview/a5ffefbfa8d840a8f29288a563cec406/755